Mail vloží do řádku From 2 emaily!

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
fak
Člen | 48
+
0
-

Zdravím,

děje se mi neuvěřitelná věc, nevím jestli je to kvůli Nette nebo serveru.

Vypadá to asi takhle:

$mail = new Mail;
$mail->setFrom('eshop@swend.cz', 'Eshop');
$mail->addTo($hodnoty['email']);
$mail->setSubject('Registrace na webu Swend s.r.o');
$mail->setBody("Váš účet je nyní aktivní.");
$mail->send();

a výslednej email je:

Received: from ns.winet.cz (ns.winet.cz [80.79.21.60])
	by email-smtpd-v3.ng.seznam.cz (Seznam SMTPD 1.2.8@15355:15357) with ESMTP;
	Tue, 03 Aug 2010 12:39:32 +0200 (CEST)
Received: (qmail 4687 invoked by uid 502); 3 Aug 2010 10:39:29 -0000
To: canda@seznam.cz
Subject: =?us-ascii?Q?Registrace=20na=20webu=20Swend=2C=20s=2Er=2Eo=2E?=
Mime-Version: 1.0
X-Mailer: Nette Framework
Date: Tue, 03 Aug 2010 12:39:29 +0200 (CEST)
From: Swend@ns.winet.cz,
	=?us-ascii?Q?s=2Er=2Eo=2EE=2Dshop?= <eshop@swend.cz>
Message-Id: <e3b93dbc555c9b164c9dad22ebd2ac5f@swend.cz>
Content-Type: text/plain; charset=UTF-8
Content-Transfer-Encoding: 8bit

přitom na localhostu to jede v pohodě a když mi z production serveru chodí zprávy o chybách, tak chodí ze správný nastavený adresy admin@swend.cz kterou jsem si nastavil v bootstrap.php…

díky za rady

sodae
Nette Evangelist | 250
+
0
-

tohle nemá nic společného s problémem nette ale problém je na straně serveru nebo tvoji aplikace

fak
Člen | 48
+
0
-

Takže chyba byla v tom, že řádek odesílatele vypadal takto:

$mail->setFrom(BaseModel::config('email'), 'Swend, s.r.o Eshop');

a ta čárka tam dělala bordel, když jsem to ale dal do uvozovek, což by mělo být správně

$mail->setFrom(BaseModel::config('email'), '"Swend, s.r.o Eshop"');

Tak jsem objevil nějakou chybku, protože výsledný mail pak vypadá takhle:

From: "\"Swend, s.r.o Eshop\"" <eshop@swend.cz>

a na Seznamu v mailu se ukazuje jako „Swend, s.r.o Eshop“ a v Thunderbirdu taky

je tu nějakej profík na normu mailu?

22
Člen | 1478
+
0
-

a nestačí ti dokumentace? https://doc.nette.org/cs/mail

Editoval 22 (3. 8. 2010 15:25)

David Grudl
Nette Core | 8157
+
0
-

fixed