Stydlivé panely DebugBaru říkají moc

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
Mikulas Dite
Člen | 756
+
0
-

Ahoj, panely mají malinký problém s několika-pixelovými mezírkami mezi panelem a DebugBarem samotným. Js asi chvilku trvá, než zpracuje mouseout event, možná je to tak nastavané v js, každopádně když se myškou nepohne rychle (směrem do panelu), tak se panel ztratí.

Druhá část je o tom, že se mi bar pomalu ale jistě zaplňuje – přitom obsahuje pár informací, bez kterých bych se obešel (čas a paměť). Hodně sem uvažoval o tom, že tyhle by se mohli zobrazit při hoveru na logo Nette (a bylo by tam pak být místo i pro další takovéhle informace). Prozatím by se ale hodilo se těhle dvou panelů zbavit – například přidáním metody RemovePanel(), nebo něco podobného?

Všimnul sem si, že nějak se dá dostat speciální panel, ve kterém se vypisují výjimky – proč se to ale neděje i s laděnkou? Další krok je přemísit laděnku do panelu, kde by defaultně byla přes celé okno, ale dala by se schovat nebo dát do nového okna. Zkoušel sem, ale to se mi úplně uspokojivě nepodařilo (bez zásahu do Nette).

Editoval Mikulas Dite (19. 5. 2010 17:02)

hrach
Člen | 1838
+
0
-

Laděnka do panelu – ee, to mi přijde jako popření té krásy a principu laděnky. Máš tam chybu, tak prostě hned musíš opravit, jinak si vůbec neškrtneš. Taky do dostaneš pěkně naservírovaný na talíři.

Ohledně skrývání panelů, tabů, hm, tak koncepčně by bylo dobré to nějak vyřešit, ale ty dvě povinný věci tě nezabijou. Každej pořádnej vývojář má taky pořádnej monitor :D (já ho teda ještě nemám :D), takže …

add mezera – jo, kdyby se to fixlo, bude to příjemnější

Majkl578
Moderator | 1364
+
0
-

S hoverem zásadně nesouhlasím, pro mě jsou ty panely informačně důležité a nehodlám kvůli tomu pokaždé najíždět někam do rohu nad logo.
Na Laděnku nesahat.

Monitor mám 1280×800. Debug bar ale neplním hloupostmi (za které rozhodně považuji např. TodoPanel, nemá tam co dělat). [Za jak dlouho tam budeš mít lightweight editor kódu? Až se divím, jaké nesmysly vymýšlíš, ikdyž chápu, že při programování v notepadu například je to jediné použitelné řešení.]

jasir
Člen | 746
+
0
-

To skrývání a mizení mě taky štve.

Metoda RemovePanel – jsem pro. Někdy mě prostě spotřeba paměti netrápí.

Patrik Votoček
Člen | 2221
+
0
-
  • laděnka jako panel je imho blbost. A řekl bych že to taktrochu popírá smysl bytí laděnky jako takové.
  • Skrytí informací o čase a paměti a zobrazení pouze po hoveru na logo. Děkuji nechci. Ale něco jako RemovePanel proč né.

Ad hodně moc panelů. Taky si musí člověk uvědomit které panely tam skutečně chce a doopravdy je využije a které ne. Například avizovaný TODO panel je podle mě uplná blbost když seznam TODO podle „anotací“ ti zobrazí snad každé kvalitní IDE kam imho tahle informace taky patří (možná někdo kdo programuje v notepadu/pspadu tak to využije).

Mikulas Dite
Člen | 756
+
0
-

hrach napsal(a):

Laděnka do panelu – ee, to mi přijde jako popření té krásy a principu laděnky. Máš tam chybu, tak prostě hned musíš opravit, jinak si vůbec neškrtneš. Taky do dostaneš pěkně naservírovaný na talíři.

Co? Když to bude úplně to stejné, akorát se to bude všechno jednotně zavírat v baru místo nějaké schované šipky, nechápu co vám na tom vadí.

Ohledně skrývání panelů, tabů, hm, tak koncepčně by bylo dobré to nějak vyřešit, ale ty dvě povinný věci tě nezabijou. Každej pořádnej vývojář má taky pořádnej monitor :D (já ho teda ještě nemám :D), takže …

Imho jeden 1920×1080 a ještě k tomu ještě 1280×1024 na debugger asi stačí. Tim že se to tam nevejde sem myslel to, že nechci mít bar přes 1000px. To, že je mi většinu času úplně jedno kolik to zrovna zabírá paměti a kolik času to trvá. Když je někde problém, kouknu se, ale takhle jsou to zbytečné informace.

Majkl578 napsal(a):

S hoverem zásadně nesouhlasím, pro mě jsou ty panely informačně důležité a nehodlám kvůli tomu pokaždé najíždět někam do rohu nad logo.
Na Laděnku nesahat.

To si to ale vůbec nepochopil. Jediné co by se změnilo by bylo to, že místo špatně videitelné a neintuitivní šipky v tohu by se laděnka schovávala z baru. Je to úplně to stejné, akorát lepší. Možnost dát si laděnku do nového okna je prima, když si něco před vyhozením výjimky chci dumpnout, ale výjimku stejně vyhodit.

Monitor mám 1280×800. Debug bar ale neplním hloupostmi (za které rozhodně považuji např. TodoPanel, nemá tam co dělat). [Za jak dlouho tam budeš mít lightweight editor kódu? Až se divím, jaké nesmysly vymýšlíš, ikdyž chápu, že při programování v notepadu například je to jediné použitelné řešení.]

Tohle mě docela dost uráží. Vím, že třeba ide které používám já, netbeans, tuhle featuru mají. DebugBar je místo pro vývojáře, kde zjišťují informace o stavu aplikace, takže to tam patří asi stejně jako třeba translation panel. Jestli ti takováhle koncepce debug baru panelů vadí, asi se budeš muset obejít bez nich a číst si, kolik ti aplikace sebrala paměti.

Ondřej Brejla
Člen | 746
+
0
-

Majkl578 napsal(a):

Debug bar ale neplním hloupostmi (za které rozhodně považuji např. TodoPanel, nemá tam co dělat). [Za jak dlouho tam budeš mít lightweight editor kódu? Až se divím, jaké nesmysly vymýšlíš, ikdyž chápu, že při programování v notepadu například je to jediné použitelné řešení.]

Ale no taaaak… Rozhodovat o tom, co má a nemá dělat v DebugBaru není na místě. Ten addon tady je a pokud ho někdo používat chce, ať ho používá. To, že ho nepoužíváš, tě sice šlechtí (asi používáš normální IDE ;-), ale posměšné poznámky jsou zbytečné ;-) Já ho taky nepoužívám a přesto nemám potřebu ho označovat jako nesmyslný :-)

Dále. Schovávání panelů. Proč ne…na čas a paměť moc nekoukám (rozhodně ne při každém requestu), tak co tam s tím.

Laděnka do panelu. Pokud to bude místo šipčičky, tak ano. Šipčička je děsná :-)

Mezera nad panelem. Odstranit, občas mám pomalou ruku…

Jakési „rozšíření – zvětšení“ baru…to mi přijde zbytečné…do řádky se vejde spousta panelů a nějak si nedokáži představit, že bych jich používal třeba 10…co bych s nimi dělal.

Šaman
Člen | 2666
+
0
-

A co takhle nechat DebugBar jen jako kontejner pro panely? Část s nápisem nette je nevyužitá, takže by se na ní dal napojit jak čas, paměť, verze nette a případě další stavové informace. A všechno ostatní by se přidalo pomocí addPanel (např. v jednoduchých projektech není potřeba SQL a route debugger) Čas běhu a paměť scriptu přímo na bar by taky mohl být rozšiřující panel. Kdo chce zapne (třeba i přes config.ini), kdo ne, nechá si místo na jiné doplňky.

A TotoPanel je dobrá věc, třeba když šéf o víkendu testuje aplikaci na které průběžně pracujeme (a on u toho není). Vidí hned co ještě není, kdo co dělá. To samé když najdu někomu chybku. Jen okomentuji todočkem a někdy mezi řečí mu řeknu že má v todo nějakou opravu.

Takže debugBar je super nástroj pro vývojáře a říkat co na něm má být a co ne, je zbytečné (každému dle jeho gusta).

jasir
Člen | 746
+
0
-

ad TodoPanel – proč proboha ne? Prostě někomu to přijde užitečné. Mě se líbí a je fakt, že posměšné připomínky jsou opravdu úplně zbytečné.

Paměť a čas na panelu jsou prostě pro někoho zbytečné, mělo by to jít jednoduše vypnout.

Ideální by byl nějaký „meta“ panel na zapínání a vypínání dalších panelů, nějaký config. Já sám používám již 4 další panely (vlastní PresenterTree (metody + strom komponent), další s přehledem vykreslených šablon, další s informacemi o Requestu, + presenter, DibiPanel, ConfigPanel) a místo na panelu dochází.

Také by mohlo pomoci minimalizovat panely do méně místa na panelu, například jen do ikonky…

jasir
Člen | 746
+
0
-

Šaman napsal(a):

A co takhle nechat DebugBar jen jako kontejner pro panely? Část s nápisem nette je nevyužitá, takže by se na ní dal napojit jak čas, paměť, verze nette a případě další stavové informace. A všechno ostatní by se přidalo pomocí addPanel (např. v jednoduchých projektech není potřeba SQL a route debugger) Čas běhu a paměť scriptu přímo na bar by taky mohl být rozšiřující panel. Kdo chce zapne (třeba i přes config.ini), kdo ne, nechá si místo na jiné doplňky.

Ano, to by bylo skvělé. Defaultně do takového panelu přihodit stávající chování a přidat možnost panel vypnout/minimalizovat.

Ped
Člen | 64
+
0
-
  • cas + pamet: mne v defaultu vyhovuji, ale bylo by fajn kdyby sli v pripade potreby v kodu vypnout
  • „sipecka“ od ladenky do debug baru: jednoznacne jsem pro
  • todoPanel=blbost: opravdu je nutne ventilovat svoji osobni frustraci na foru? :) Snad staci chat, ne? (specialne kdyz jde o add-on ktery vam nikdo nenuti) Chapu ze se chcete pochlubit jake mate skvele IDE, ale i tyhle „ja mam vetsi“ souteze jde ventilovat trochu na urovni a nesnizovat se hned k invektivam toho chudaka s malym (monitorem?).
Honza Kuchař
Člen | 1662
+
0
-

Když už tedy se bavíme o změně, udělal bych to následovně:

• DebugBar = obal na panely → pouze logo Nette a prázdno
  • Jako výchozí by byl načtený StatusPanel, který by zobrazovaz paměť, čas, POST, GET, cookies, Environment – prostě to co laděnka.
  • Vše kromě loga Nette by mělo podle mě být volitelné.
  • Já osobně bych to nechal tak jak to je a vrhl bych síli na dokumentaci.

P.S.: Osobně si myslím, že TodoPanel je užitečný, protože Todo v netbeansech mi nepřipadá příliš přehledné.

Editoval Honza Kuchař (20. 5. 2010 17:48)

MzK
Člen | 127
+
0
-

Nevím, jestli to píši do správného tématu, nebo jsem měl vytvořit nový, ale mám problém se skrýváním toho debugbaru.
Po najetí se zobrazí okno, např s SQL dotazy. Chci kliknout na EXPLAIN, ale jakmile pohnu myší směrem k tomu odkazu, otevřené okno zmizí.

Zkoušel jsem to v Opeře i v FF.
V firebugu se mi po kliknutí na 5 queries zobrazí následující chyba:
dE.onmouseup is not a function
[Break on this error] return dE.onmouseup(e);

Nette používám NetteFramework-1.0dev-PHP5.2, dibi latest.

hide: function() {
//this.style.display = ‚none‘;
},

Editoval zacatecnik (20. 6. 2010 15:10)

Šaman
Člen | 2666
+
0
-

Buď musíš tu mezeru mezi barem a oknem přejet rychleji, nebo na bar klikni a vyskočí ti popup okno, které nemizí. Ta mezera byla už někde hlášená jako skorobug, třeba časem zmizí.

zacatecnik napsal(a):

Nevím, jestli to píši do správného tématu, nebo jsem měl vytvořit nový, ale mám problém se skrýváním toho debugbaru.
Po najetí se zobrazí okno, např s SQL dotazy. Chci kliknout na EXPLAIN, ale jakmile pohnu myší směrem k tomu odkazu, otevřené okno zmizí.

Zkoušel jsem to v Opeře i v FF.
V firebugu se mi po kliknutí na 5 queries zobrazí následující chyba:
dE.onmouseup is not a function
[Break on this error] return dE.onmouseup(e);

Nette používám NetteFramework-1.0dev-PHP5.2, dibi latest.

hide: function() {
//this.style.display = ‚none‘;
},

MzK
Člen | 127
+
0
-

Šaman: Přejet rychleji jsem zkoušel, ale bez úspěchu. A to jsem dokonce měnil DPI na myši pro větší rychlost. Okno hned zmizí.
Nebo na bar klikni, otevře se okno. Žádné se neotevře → spíše se zavře to co se ukáže při najetí. Chová se to poměrně nestandardně v IE, FF i Opera. Jinak, než zde popisujete. Možná se to kope s jinýma JS na stránce (
<script type=„text/javascript“ src=„http://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/1.4.1/jquery.min.js“></script>
<script type=„text/javascript“ src=„http://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jqueryui/1.7.2/jquery-ui.min.js“></script>
<script type=„text/javascript“ src=„/css/jquery.nette.js“></script>) a třeba Facebook, google mapa.

No nic, počkám na novější verzi

MzK
Člen | 127
+
0
-

Třeba když chci změnit pozici debug baru:
Myší najedu na logo nette. Zobrazí se kurzor pro změnu pozice. Zkusím ji změnit, ale bar se nakopiruje :( a pak už nejde změnit poloha vůbec.
ht*p://img189.imageshack.us/i/debugbar.png/

Editoval zacatecnik (21. 6. 2010 19:34)

Šaman
Člen | 2666
+
0
-

Tak to sorry, to už je magie mezi křemíkovým nebem a zemí.

na1k
Člen | 288
+
0
-

Honza Kuchař +1

A za sebe přidávám, že je sice pěkné, že po kliknutí zůstane panel po reloadu viset, ale nemusel by, pokud pouze rozklikávám například dumpnutý objekt.

MzK
Člen | 127
+
0
-

Asi se to kope s google maps javascriptitem.. Nebo s facebook JS. Protože u dalších webů, kde tento javascript nemám ten debugbar funguje správně…