Stránka Reflexe

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
Jan Tvrdík
Nette guru | 2595
+
0
-

Diskuse ke stránce Reflexe

Dost dobré, zatím pár poznámek a námětů na zlepšení.

• To násilné narvání stránky o anotacích do stránky s obecnou reflexí nezvládá struktura nadpisů.
  • Jmenné prostory bych psal bez úvodního zpětného lomítka.
  • Nikde nezmiňuješ způsob přístupu k reflexi přes metodu getReflection třídy Nette\Object, ale je fakt, že to patří spíš k obecné reflexi než k anotacím.
$barClass->getReflection()->getMethod('bar')->getAnnotation('privilege');

Až dopíšeš tu obecnou reflexi a anotace přestěhujeme na samostatnou stránku, kam patří, tak to bude super.

Patrik Votoček
Člen | 2221
+
0
-

Jan Tvrdík napsal(a):

• To násilné narvání stránky o anotacích do stránky s obecnou reflexí nezvládá struktura nadpisů.

No ono jde o to že k reflexi není co víc napsat a pokud jsem to dobře pochopil tak wiki neumí více úrovní nadpisů… :-(

• Jmenné prostory bych psal bez úvodního zpětného lomítka.

Je to schválně aby to po zkopírování fungovalo. Nikdy dopředu nevíš jestli tam daný člověk to use Nette napíše. A psát u každého úryvku kódu use Nette mě připadá horší než tam nechat ty lomítka.

• Nikde nezmiňuješ způsob přístupu k reflexi přes metodu getReflection třídy Nette\Object, ale je fakt, že to patří spíš k obecné reflexi než k anotacím.

Na to jsem myslel ale zapoměl… To je pravda promyslím jak to tam doplnit…

Až dopíšeš tu obecnou reflexi a anotace přestěhujeme na samostatnou stránku, kam patří, tak to bude super.

A co by jsi chtěl psát k obecné reflexi? Ono není moc co je to na php.net/reflection na kterou vede odkaz z perexu. Proto jsem Reflexi a Anotace sloučil na jednu stránku…

Jan Tvrdík
Nette guru | 2595
+
0
-

A co by jsi chtěl psát k obecné reflexi? Ono není moc co je to na php.net/reflection na kterou vede odkaz z perexu. Proto jsem Reflexi a Anotace sloučil na jednu stránku…

Stačí stručně, bude to o dost kratší než anotace samotné, ale je to potřeba (i když budeš opakovat některé věci z PHP dokumentace) – co to je reflexe, jaké známe typy reflexe, jak se k nim dostat v Nette. Čím se liší standardní PHP reflexe od té v Nette, …