Formulář a předávání parametrů do renderu

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
radvis
Začátečník | 110
+
0
-

Ahoj, snažím se udělat takovej jednoduchej vyhledávač, ale nevím jak z komponenty předat ten vyraz do url. Třeba baych zadal do inputu „radvis“ a url by byla neco.cz/hledej/radvis. Díky.

Majkl578
Moderator | 1364
+
0
-

Po odeslání:

public function formSubmitted(Form $form)
{
	$presenter->redirect('Foo:bar', array('search' => $form->values['search']));
}
radvis
Začátečník | 110
+
0
-

Díky.

Patrik Votoček
Člen | 2221
+
0
-

Majkl578: vážně? Já myslel že vyhledávací formy jsou klasické GET formy. A né že se jedná o POST form s redirectem.

https://api.nette.org/…ms/Form.html#…
https://doc.nette.org/cs/forms#…

Editoval vrtak-cz (21. 3. 2010 18:33)

Ondřej Mirtes
Člen | 1536
+
0
-

vrtak-cz: Taky to dělám tak, jak napsal Majkl, protože z formu s GET metodou se nedá dostat na hezkou URL a už vůbec ne na jiný presenter :) (když mám vyhledávací formulář v layoutu, je to problém)

Editoval Ondřej Mirtes (21. 3. 2010 21:01)

Majkl578
Moderator | 1364
+
0
-

Ono možná automatická kanonizace by to přesměrovala na hezkou url? Pokud jo, tak by to i tak vyšlo nastejno.

Editoval Majkl578 (22. 3. 2010 10:40)