Třída „required“ u select boxu

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
radas
Člen | 225
+
0
-

Ahoj, přišel jsem na to, že v Nette 0.9.3 se nenastaví třída „required“ elementu <label> u select boxu, který tuto třídu má. U obyčejného textového pole nebo pole pro zadání hesla je to OK.

BigCharlie
Člen | 283
+
0
-

Zkusil jsem to a funguje to bez problémů i ve verzi 0.9.3. Předpokládám, že ptát se, zda skutečně máš při vytváření formuláře u selectu pravidlo addRule(Form::FILLED, "hláška"), je zbytečné. Tak už zbývá jen zjistit, kde máš chybu v kódu?

radas
Člen | 225
+
0
-

Jsem pako. Jasně že to funguje, když tam dám Form::FILLED. Nevím proč mi to vypadlo z hlavy. Měl jsem asi za to, že když je to combo bez „prázdné“ položky, je vždy vybráno a tudíž jsem tam tu podmínku neměl. Díky.

BigCharlie
Člen | 283
+
0
-

Pokud chceš zdůraznit nutnost výběru, není špatné použít jako první volbu selectu něco jako ‚<Vyberte>‘ a využít metodu skipFirst() v kombinaci s pravidly. Ale to už určitě neříkám vůbec nic nového :-)

radas
Člen | 225
+
0
-

jj, to je jasné. Asi právě proto, že tam je vybraná vždy jedna hodnota jsem zapomněl na to pravidlo FILLED.