[addon ajaxselectbox] AjaxSelectBox

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
Ola
Člen | 385
+
0
-

Diskuse ke stránce AjaxSelectBox

Co vylepšit, co poladit? Nějaké nápady?

TODO:

• zbavit se ručního renderování
  • přidat možnost předání DibiDataSource

Možná by šlo se trošku zbavit toho balastu, nebyl jsem si ale úplně jistý jak se PHP chová.

Editoval Ola (7. 3. 2010 8:57)

Achse
Člen | 44
+
0
-

Nevím jestli nechci nemožné, ale:

Jak jsem to pochopil, ty na onSelect odešleš formulář Ajaxem. Mě by ale spíš šlo o to aby se načítal jen ten jeden kousek (následující selectbox). Když totiž formulář obsahuje ještě něco jiného než jen kraje a okresy, například jméno a na to je nalepené ->rule, tak to nejde.

Jinak parádní addon. Díky.

Ola
Člen | 385
+
0
-

Máš pravdu, je potreba upravit JS tak, aby nedoslo k validaci.. Mrknu na to dnes nebo v sobotu (pravdepodobne ti zbavim odeslani)

Editoval Ola (11. 3. 2010 6:15)

Achse
Člen | 44
+
0
-

Hele jde udělat aby se vygeneroval celý formulář dynamicky, tím myslím:

aby se tohle generovalo dynamicky. Ja jsem zkousel a nepodarilo se me nejakym forcyklem vypsat ani obycejny formular. Jde to vubec?

{widget $form begin}
	<p>{$form['region']->label} {$form['region']->control}</p>
	{if $form['subregion']->showSelectBox()}
	<p>{$form['subregion']->label} {$form['subregion']->control}</p>
	{/if}
	<p>{$form['save']->control}</p>
{widget $form end}
radas
Člen | 224
+
0
-

Ahoj, podobný doplněk tady dlouho chyběl, taky ho chválím.

Zkoušel jsem přidat třetí selectbox (ulice), který je závislý na tom druhém (městské části). Problém nastane, pokud vyberu město, městskou část i ulici a pak změním město. Překreslí se jen městské části, ale ne už ty ulice. Chtělo by to odstranit všechny <option> a celé combo skrýt.

Pokud je teoreticky možné takových úrovní přidávat více, obecně by se měly „vyčistit“ všechny comboboxy, které následují za tím, jehož hodnota se změnila.

cuga
Člen | 210
+
0
-

hmmm, mam problem s tim snippetem, haze mi to onen snippet uplne na zacatek stranky a odpovedi serveru nejsou v JSON, ale HTML… pritom jsem vsechny JS soubory prilozil stejne jako v prikladu…

Editoval cuga (15. 3. 2010 1:01)

cuga
Člen | 210
+
0
-

v tech to myslim nebude… kazdopadne mam to hned v prvni sablone, takze do @layout.phtml sem hodil @, ale zadny efekt to nemelo… v tom prikladu to funguje taky bez @

Inza
Člen | 330
+
0
-

Hele mám k téhleté věci dotaz:

To chcete vážně říct že když to chci používat, tak musím ten formulář ve kterém to použiju renderovat manuálně?

Ola
Člen | 385
+
0
-

Nemusíš, problém je ale ten, že při změně zmizí pouze control, label zůstane (což lze řešit buď nějakým další js nebo man. renderováním). Zatím to nedoporučuju používat, až budu mít více času, zreviduju to.

Editoval Ola (27. 3. 2010 16:18)

zbytovsky
Člen | 18
+
0
-

Ahoj,

mám nápad: nestačilo by vytvořit tlačítko „načíst okresy“, které by neprovádělo validaci formuláře? Ostatně, také by se to hodilo při větším formuláři při vypnutém javascriptu.

A plánuješ prosím někdy brzy tenhle addon dodělávat?
Dík.

Honza Kuchař
Člen | 1662
+
0
-

Co ke s wiki stránkou?! Proč je tam redirect?

Ola
Člen | 385
+
0
-

Chtěl jsem ten plugin zatím odstranit, protože je momentálně nepoužitelný (+ jsem tu na fóru viděl plugon, který řeší stejnou věc). Makro pro smazání jsem nenašel.

Honza Kuchař
Člen | 1662
+
0
-

Myslím, že stačí vymazat obsah…