Ověření emailu pomocí DKIM (Active24)
- admin@easyweb4u.cz
- Backer | 152
Zdar,
už jsem se dopracoval k tomuto
dkim.key se mi načte, vložil jsem tam TXT záznam s DNS Active24:
v=DKIM1; t=s; k=rsa; p=MIGfMA0GCSqGSIb3DQEBAQUAA4GNADCBiQKBgQDW6fYb2Edw.....
A hlásí mi to invalid private key.
Co s tím?
PS: vypsal jsem si ten key pomocí BarDump, v Tracy tam ale byly vynechány znaky a nahrazeny ...... tečkama. A já nevím, jestli to jen Tracy zkrátila pro zobrazení (dlouhý řetězec) nebo se to takhle posílá na server, to za prvé. No a mělo by to serveru vůbec vadit?
Editoval admin@easyweb4u.cz (22. 3. 14:12)
- jiri.pudil
- Nette Blogger | 1033
Ahoj,
ano, Tracy dlouhé stringy v dumpech zkracuje. Serveru to určitě nijak nevadí; pokud to vadí tobě, dá se to konfigurovat.
DKIM využívá asymetrickou kryptografii a tam jsou klíče vždycky v páru – soukromý a veřejný. Pro výpočet podpisu při odesílání potřebuješ soukromý klíč, zatímco v DNS záznamu je klíč veřejný (se kterým pak může kdokoliv ověřit podpis vypočítaný příslušným soukromým klíčem). Nejspíš tentýž člověk, který nastavoval ten DNS záznam, by ti měl být schopný správný soukromý klíč poskytnout.
- admin@easyweb4u.cz
- Backer | 152
Ještě bych se zeptal: co je to ten selector? U toho TXT záznamu je název „a24._domainkey“. To ale asi nebude ono…
OK, selector v tomto případě je a24
Editoval admin@easyweb4u.cz (23. 3. 19:21)
- admin@easyweb4u.cz
- Backer | 152
David Grudl napsal(a):
Davide, to jsem samozřejmě několikrát četl… Na serveru je TXT záznam a24._domainkey.domena.cz (např.) a k tomu hodnota veřejného klíče. Potud OK. Ale již tam nemají klíč privátní. Čekám na odpověď podpory (k čemu je veřejný klíč bez privátního?). Z dokumentace výše jsem nabyl dojmu, že si ale takový pár můžu vygenerovat sám pomocí „openssl“. Nikde jsem ale nenašel co to je za aplikaci (v zoufalství jsem to zkusil v příkazové řádce svého počítače). Ta dokumentace je jasná pro toho, kdo s tím má zkušenosti, chtělo by to příklady, odkazy… já vím… Od toho je tu fórum, ale když rada odkazuje na dokumentaci, které zcela nerozumím, pak je to k ničemu.
Tak asi tady https://easydmarc.com/…rd-generator
Vygeneroval jsem tedy klíče, emaily odcházejí a v hlavičce přijatého emailu vidím DKIM_SIGNED, DKIM_VERIFIED. Nicméně na gmail email nedorazil (kvůli tomu to celé dělám)
Editoval admin@easyweb4u.cz (23. 3. 20:10)
- admin@easyweb4u.cz
- Backer | 152
MajklNajt napsal(a):
Iba taká otázka – nemá náhodou už a24 nakonfigurované DKIM podpisovanie na úrovni SMTP a teda to, čo sa snažíš dosiahnuť, je zbytočné? Lebo ak existuje TXT záznam, ktorý si nevytváral ty, je to pravdepodobne z tohto dôvodu
To je dost možné, nicméně emaily nepřicházejí na GMAIL, proto to řeším
- Kamil Valenta
- Člen | 833
admin@easyweb4u.cz napsal(a):
MajklNajt napsal(a):
Iba taká otázka – nemá náhodou už a24 nakonfigurované DKIM podpisovanie na úrovni SMTP a teda to, čo sa snažíš dosiahnuť, je zbytočné? Lebo ak existuje TXT záznam, ktorý si nevytváral ty, je to pravdepodobne z tohto dôvodu
To je dost možné, nicméně emaily nepřicházejí na GMAIL, proto to řeším
Je v DNS SPF?
- admin@easyweb4u.cz
- Backer | 152
Tak už to chodí i na Gmail, po ověření vlastními DKIM klíči, bylo tam nějaké zpoždění. Dík všem za podporu.
- admin@easyweb4u.cz
- Backer | 152
admin@easyweb4u.cz napsal(a):
David Grudl napsal(a):
Davide, to jsem samozřejmě několikrát četl… Na serveru je TXT záznam a24._domainkey.domena.cz (např.) a k tomu hodnota veřejného klíče. Potud OK. Ale již tam nemají klíč privátní. Čekám na odpověď podpory (k čemu je veřejný klíč bez privátního?). Z dokumentace výše jsem nabyl dojmu, že si ale takový pár můžu vygenerovat sám pomocí „openssl“. Nikde jsem ale nenašel co to je za aplikaci (v zoufalství jsem to zkusil v příkazové řádce svého počítače). Ta dokumentace je jasná pro toho, kdo s tím má zkušenosti, chtělo by to příklady, odkazy… já vím… Od toho je tu fórum, ale když rada odkazuje na dokumentaci, které zcela nerozumím, pak je to k ničemu.
Tak asi tady https://easydmarc.com/…rd-generator
Vygeneroval jsem tedy klíče, emaily odcházejí a v hlavičce přijatého emailu vidím DKIM_SIGNED, DKIM_VERIFIED. Nicméně na gmail email nedorazil (kvůli tomu to celé dělám)
Tak už email dorazil i na GMAIL, bylo tam zpoždění