Nastavení proxy pro Azure app services

DETAIL
Člen | 33
+
0
-

Chtěl jsem přenést aplikaci kterou mám na wedosu na Apachi do Azure, ale zjistil jsem, že tam je NGINX. Potřebuji zjistit jak nastavit v Nette proxy, jelikož mi při volání funkce v prezenteru

$this->redirect('Homepage:');

mi Nette hodí přesměrování na https://contoso.com:8080, což je vnitřní port.
Nastavil jsem si podle návodu co jsem zde našel toto, ale stále mi to nejde:

server {
    #proxy_cache cache;
        #proxy_cache_valid 200 1s;
    listen 8080;
    listen [::]:8080;
    server_name contoso.com www.contoso.com;
    root /home/site/wwwroot/www;
    index  index.php index.html index.htm;
    port_in_redirect off;

    location / {
        try_files $uri $uri/ /index.php$is_args$args;  # $is_args$args IS IMPORTANT!
        #proxy_set_header Host $host;
        #proxy_set_header X-Forwarded-For $proxy_add_x_forwarded_for;
        #proxy_set_header X-Forwarded-Proto $scheme;
        #proxy_set_header X-Forwarded-Port  $server_port;
        #proxy_pass contoso.com:80;  # IP nebo hostname serveru/kontejneru, kde běží aplikace
    }
...
}

Ty zakomentované části tam mám naschvál, protože takto jede aspoň hlavní stránka.
Moc děkuji za případnou pomoc

Editoval DETAIL (13. 10. 2023 13:26)

nightfish
Člen | 474
+
0
-

@DETAIL Máš nastavené adresy HTTP proxy? https://doc.nette.org/…onfiguration#…

DETAIL
Člen | 33
+
0
-

@nightfish Nastavil jsem tam toto do NGINX

location / {
        try_files $uri $uri/ /index.php$is_args$args;  # $is_args$args IS IMPORTANT!
        proxy_set_header Host $host;
        proxy_set_header X-Forwarded-For $proxy_add_x_forwarded_for;
        proxy_set_header X-Forwarded-Proto $scheme;
        proxy_set_header X-Forwarded-Port  $server_port;
        proxy_pass 127.0.0.1:8080; #zkusil jsem i :80 # IP nebo hostname serveru/kontejneru, kde běží aplikace
    }

a do /app/config/common.neon jsem nastavil http->proxy= 127.0.0.1
Teď mi to napíše při načte stránky buď 404, nebo ještě s textem

Request Header Or Cookie Too Large

Bohužel nevím ze které strany se to proxy nastavuje, takže třeba bude problém v tom nastavení proxy_pass.

DETAIL
Člen | 33
+
0
-

Tak smazal jsem řádek proxy_pass a změnil proměnnou $server_port na číslo 80 a už aspoň funguje správně redirect, ale stejně pořád vidím moji IP adresu jako APIPU.

Editoval DETAIL (14. 10. 2023 13:31)