Přidávání 80 do URL při redirectu na FORPSI

Tečník
Člen | 18
+
0
-

Zdravím,
našel jsem zde sice podobná vlákna, ale žádné nepomohlo, tak se dovolím zeptat znovu.

Mám nainstalovanou svou aplikaci v Nette na hostingu FORPSI (PHP 8.2) a při redirectu to do URL přidá :80, čímž redirect selže a dostanu chybu SSL_ERROR_RX_RECORD_TOO_LONG.

Nemáte prosím někdo zkušenosti s hostováním Nette aplikací u FORPSI?

Přikládám .htaccess (chová se to stejně i při zakomentování řádků 2, 5 a 6):

	RewriteEngine On
	RewriteBase /

	# use HTTPS
	RewriteCond %{HTTPS} !on
	RewriteRule .? https://%{HTTP_HOST}%{REQUEST_URI} [R=301,L]

	# prevents files starting with dot to be viewed by browser
	RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} -f
	RewriteRule /\.|^\.(?!well-known/) - [F]

	# front controller
	RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
	RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
	RewriteRule !\.(pdf|js|mjs|ico|gif|jpg|jpeg|png|webp|svg|css|rar|zip|7z|tar\.gz|map|eot|ttf|otf|woff|woff2)$ index.php [L]
Marek Bartoš
Nette Blogger | 1212
+
0
-

Port se přidává, když je web za reverzní proxy a proxy není nastavená v configu
Správně bys měl uvést rozsah adres, co ten server používá, ale též lze nastavit, že všechny adresy jsou proxy:

http:
	proxy:
		- 1.0.0.0/1

Editoval Marek Bartoš (13. 6. 2023 17:49)

Tečník
Člen | 18
+
0
-

Zkoušel jsem to dát jako do common.neon, tak do local.neon a žádná změna.

Kdybych tam chtěl dát adresu skutečné proxy, jak bych ji zjistil?

dakur
Člen | 493
+
+1
-

Zkoušel jsem to dát jako do common.neon, tak do local.neon a žádná změna.

Klasická blbá otázka – smazal jsi cache? :)

Editoval dakur (14. 6. 2023 8:51)

Tečník
Člen | 18
+
0
-

Otázka je správná. Ale bohužel smazal. :(

Tečník
Člen | 18
+
0
-

Ještě jsem se v tom vrtal a zatím to vypadá, že zabrala rada z https://forum.nette.org/…alsi-problem, tedy přidat do index.php ještě před volání bootstrapu, resp. autoloadu následující:

if (!empty($_SERVER['HTTPS']) && 'off' !== $_SERVER['HTTPS']) {
    $_SERVER['SERVER_PORT'] = 443;
}

Což dává smysl, protože když jsem se díval, co chodí do $_SERVER[‚SERVER_PORT‘], tak to byla 80. A tímhle se přeplácne na 443, pokud se jedná o https.

Zatím tedy děkuji za rady a budu doufat, že se to už nikde nevykotí.