GettextTranslator – Nepřekládání textových popisků polí

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
maarlin
Člen | 207
+
0
-

Nemohu přijít na to, proč mi GettextTranslator nechce překládat popisky polí u formulářů.
Kód formuláře:

$form->addText('first_name', _('First name:'), 30)->setOption('description', 'Enter your first name');
$form->addText('last_name', 'Last name:', 30)->setOption('description', 'Enter your last name');

→ bez problémů se podle zdrojového *.mo souboru přeloží labely polí – 'First name' a 'Last name', ovšem přesto že v překladovém souboru mám překlady pro oba popisky ('Enter your first name' a 'Enter your last name'), zůstanou nepřeložené.

Vidím to spíše na problém v Nette, jelikož to samo překladači předává to, co se má přeložit… na překladači je jen ta překladačská režie…

Editoval maarlin (10. 2. 2010 17:06)

maarlin
Člen | 207
+
0
-

Evidentně se pomocí $form->setTranslator() nedokážou automaticky přeložit ty popisky, naštěstí stejně potřebuju formulář vykreslovat manuálně, ale kdybych nechtěl, je to docela protivné…

{_$control['registrationForm']['first_name']->getOption('description')}
BigCharlie
Člen | 284
+
0
-

A obejít to takhle by nezafungovalo?

$form->addText('last_name', 'Last name:', 30)->setOption('description', _('Enter your last name'));
redhead
Člen | 1313
+
0
-

BigCharlie napsal(a):

A obejít to takhle by nezafungovalo?

$form->addText('last_name', 'Last name:', 30)->setOption('description', _('Enter your last name'));

Pokud používá translator tak se obávám že ne..

maarlin
Člen | 207
+
0
-

Právě že jsem to tak zkoušel a nefungovalo…