Nejde spustit contribute console

prog1
Člen | 45
+
0
-

Když napíšu do konzole bin/console, vyskočí ve Windows okno s dotazem

Otevřít v programu.
Vyberte program ve kterém chcete soubor otevřít:
Soubor: Console

Mám bin jako https://github.com/…ole-skeleton a do configu jsem přidal

extensions:
		console: Contributte\Console\DI\ConsoleExtension(%consoleMode%)

Editoval prog1 (15. 1. 2022 2:49)

Ages
Člen | 127
+
0
-

Ahoj,
Musíš to psát jako
php console.php
Pokud máš soubor pojmenovaný takto a jsi ve správném adresáři.

Editoval Ages (15. 1. 2022 10:50)

prog1
Člen | 45
+
-1
-

Ahoj,
ani takto to nefunguje. Ve složce bin mám soubor console.php:

#!/usr/bin/env php
<?php

/** @var Nette\DI\Container $container */
$container = require __DIR__ . '/../app/bootstrap.php';

// Get application from DI container.
$application = $container->getByType(Contributte\Console\Application::class);

// Run application.
exit($application->run());

Ani s tím php console nejde otevřít (Could not open input file). Jsem v kořenovém adresáři, stejně jako třeba v Symfony.

Marek Bartoš
Nette Blogger | 1146
+
0
-

Jestliže jsi v rootu projektu a soubor se jmenuje bin/console.php, tak do konzole napíšeš bin/console.php.
Pokud tvá konzole z nějakého důvodu nerozumí shebangu v hlavičce souboru (#!/usr/bin/env php), tak musíš soubor explicitně spustit přes php php bin/console.php
Ujisti se též, že je php v konzoli dostupné (php -r "echo 'test';"), a že máš v souboru správné kódování (UTF-8, nic z Windows)

Editoval Marek Bartoš (15. 1. 2022 16:31)

prog1
Člen | 45
+
0
-

Marek Bartoš
Ahoj, napsat bin/console.php jsem samozřejmě zkoušel a výsledek je tento:

The term '`bin/console.php`' is not recognized as the name of a cmdlet, function, script file, or operable program. Check the spelling of the name, or
if a path was included, verify that the path is correct and try again.
At line:1 char:16
+ bin/console.php <<<<
    + CategoryInfo          : ObjectNotFound: (bin/console.php:String) [], CommandNotFoundException
    + FullyQualifiedErrorId : CommandNotFoundException

Když napíšu php bin/console.php:

Could not open input file: bin/console.php

Kde by ještě mohla být chyba?

Ages
Člen | 127
+
0
-

@prog1
Pravděpodobně to musíš spustit přímo z té složky.
do terminálu si napiš:
cd bin
abys byl ve stejné složce jako je soubor a poté jej spusť
php console.php nebo console.php

Editoval Ages (17. 1. 2022 15:04)

galab
Backer | 74
+
0
-

prog1 napsal(a):
Mám bin jako https://github.com/…ole-skeleton

Tam ale console.php není. Tam je jenom console bez přípony, pokud se nemýlím

Marek Bartoš
Nette Blogger | 1146
+
0
-

A zkoušel jsi zjistit zda nemáš problém s kódováním souboru jak jsem psal?

Ages
Člen | 127
+
0
-

Tak pouze vynech tu příponu a mělo by to fungovat: php console
btw: musíš být ve složce bin

Editoval Ages (17. 1. 2022 17:19)

prog1
Člen | 45
+
0
-

Konzole už jde, a to když napíšu jen php bin/console, použil jsem stejný příkaz jako v symfony. Výsledek je tento:

Console Tool

Usage:
  command [options] [arguments]

Options:
  -h, --help            Display help for the given command. When no command is given display help for the list command
  -q, --quiet           Do not output any message
  -V, --version         Display this application version
      --ansi|--no-ansi  Force (or disable --no-ansi) ANSI output
  -n, --no-interaction  Do not ask any interactive question
  -v|vv|vvv, --verbose  Increase the verbosity of messages: 1 for normal output, 2 for more verbose output and 3 for debug

Available commands:
  completion  Dump the shell completion script
  help        Display help for a command
  list        List commands

Teď bych se chtěl zeptat, jak mám nakonfigurovat nextras-orm-generator, abych ho mohl spustit z conzole. Zatím jsem nakonfiguroval nextras podle https://nextras.org/…config-nette

Editoval prog1 (21. 1. 2022 3:11)