Tracy is unable to log error
- Mára98
- Člen | 47
Dobrý den,
během produkčního běhu naší aplikace jsme se setkali s opravdu
zvláštním problémem. Někteří uživatelé dostávali server error 500,
který nebyla laděnka schopná zalogovat (https://ibb.co/MgLM8bs). Když jsem poté přišel
k dotčenému počítači, jeho IP adresu zařadil mezi debug adresy voláním
$configurator->setDebugMode()
, chyba prostě zmizela. Web po
refreshi začal fungovat. Po nasazení jsem mazal cache i sessions. Nevíte
někdo, kde hledat chybu? Blíží se ostré spuštění webu a já ze stresu
nespím. Předem děkuji za jakékoliv rady.
S poděkováním a pozdravem celé Nette komunity
Mára
- Mára98
- Člen | 47
Polki napsal(a):
Možná to bylo jen starou cache?
To bylo první co jsem během toho dnešního pekla dělal. Smazal jsem si asi 10×, ale lidé stáli psali, že vidí error 500. Taky si říkám, že to jasně muselo být cachí, ale mazal jsem ji. Poprvé v životě hostuju na AWS a to je také jízda…
- neznamy_uzivatel
- Člen | 115
Možná zkusit nastavit posílání chyb mailem, aspoň zjistíš, na čem to padá..
Debugger::$email = 'admin@example.com';
Případně do configu
tracy:
email: admin@example.com
- Marek Bartoš
- Nette Blogger | 1280
Jestliže chyba smizela s debug módem, tak může jít i o problém se session, kterou Tracy vždycky zapíná, a tak se problém s pozdním zapnutím neprojeví.
Používáš výchozí logger? Potenciálně mohla nastat chyba v loggeru a to se pak ani na odeslání mailu nedostane.
Editoval Marek Bartoš (8. 11. 2021 20:08)
- Mára98
- Člen | 47
Milo napsal(a):
A jiné chyby Tracy správně loguje do log složky? Není důležité oprávnění pouze na log složce, ale na celé cestě od kořenového adresáře.
Ahoj, moc děkuji za reakci. Nejsem si jistý, jaký chmod by měl být na složkách výše, ale to už jsou složky tvořené hostingovou službou (např. složka bitnami) a do těch jsem raději nezasahoval.
A jinak už tam mám i jiné errory, které aplikace měla, takže jiné errory se propisují správně…
Editoval Mára98 (8. 11. 2021 20:47)
- Mára98
- Člen | 47
Marek Bartoš napsal(a):
Jestliže chyba smizela s debug módem, tak může jít i o problém se session, kterou Tracy vždycky zapíná, a tak se problém s pozdním zapnutím neprojeví.
Používáš výchozí logger? Potenciálně mohla nastat chyba v loggeru a to se pak ani na odeslání mailu nedostane.
Ahoj, moc děkuji za reakci a rady. Používám výchozí debugger, potažmo Tracy.
- Mára98
- Člen | 47
Milo napsal(a):
Mohlo se to dít kvůli opcache. Zůstala nacachovaná nějaká třída, která se změnila, třeba DI kontejner. A ten je pro debug mód jiný. Pak v debugu věci fungují a v produkci ne.
Opcache chyby jsou pitomý a blbě se odhalují.
Děkuji za rady, o opcache jsem nikdy neslyšel. Pogooglím si to.
- Mára98
- Člen | 47
Všem ještě jednou moc děkuji za rady a ochotu.
ŘEŠENÍ: jedná se o duplicitu tohoto tématu: https://forum.nette.org/…n-ve-vendoru