Stránka Template Filters

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
Jan Tvrdík
Nette guru | 2595
+
0
-

Diskuse ke stránce Template Filters

Stránka na mě působí strašně nepřehledně a chaoticky.

Inza
Člen | 330
+
0
-

Souhlasím, na začátku stránky by mělo být info o tom, co je to filtr a jak se do šablony zaregistruje (eventuelně by tam měl být link na místo, kde se to čtenář dozví), potom by měla být stránka jasně rozdělena na jednotlivé filtry.

Před výpisem jednotlivých filtrů by měl být uveden jejich seznam s krátkým popisem. – Seznam byde prolinkován s popisy filtrů.

Popis každého filtru by měl začínat kusem textu s tím k čemu filtr je a jaká je jeho filozofie. Dále by měla následovat ukázka kódu filtru (u složitějších filtrů jako je CB jen část) a poté soupis všeho co nabízí v tabulce, která bude prolinkována formou lokálních kotev na popis těch jednotlivých věcí – ale musí to mít jednotné názvy a strukturu.

Co si o tomto návrhu muyslíte? ok? Je tu někdo kdo by to svedl provést, nebo to mám udělat já?

David Grudl
Nette Core | 8218
+
0
-

Zásadní otázka zní: má dnes nějaký význam i jiný filtr než Latte? Pokud ne, z dokumentace bych je vyhodil.

Jan Tvrdík
Nette guru | 2595
+
0
-

Pokud nemají ostatní filtry smysl, tak bych je vyhodil nejenom z dokumentace, ale i z distribuce do extras (nebo addons?).

Ondřej Mirtes
Člen | 1536
+
0
-

Davide, nechtěl bys přidat do frameworku oficiální podporu pro speciální zápis odkazů (třeba Úvodní stránka – povede na HomepagePresenter), jako je na zdejší wikině?

Bude tam potřeba asi nějaká konfigurace, protože potřeby (struktura) každého webu se budou lišit a tak i zápis těch odkazů by mohl mít jiný význam – jednou povede čistě jen na Presenter, jindy zase na záznam z databáze…

Nějaká řešení sice už existují, ale přijde mi to všechno takové polovičaté.

Jan Tvrdík
Nette guru | 2595
+
0
-

To mi přijde zbytečné tahat do FW. Pokud chceš, tak si na to napiš vlastní filter nebo použij https://doc.nette.org/…late-filters#….

kravčo
Člen | 721
+
0
-

David Grudl napsal(a):

Zásadní otázka zní: má dnes nějaký význam i jiný filtr než Latte? Pokud ne, z dokumentace bych je vyhodil.

Ja som si celkom zvykol na relativeLinks.

PetrP
Člen | 587
+
0
-

Já používám removePhp. (ten bych ale dokázal oželet ;])

Pak ještě používám vlastní filtery, třeba na odstraňování bílých znaků ze začátku šablon.

Honza Kuchař
Člen | 1662
+
0
-

Používám taky relativeLinks.

Jakub Šulák
Člen | 222
+
0
-

Takže by asi bylo dobré v dokumentaci nechat info o tvorbě vlastních filtrů a čeho jimi můžeme dosáhnout (k čemu slouží). A z FW všechny kromě Latte vyhodit do addon balíčků. – můj názor.