ParseError: syntax error, unexpected ‚Nette‘ (T_STRING), expecting function (T_FUNCTION) or const (T_CONST)
- bdinvpvsmvpscuiqpc
- Člen | 57
Ahoj,
postupuji dle tohoto návodu a při použití MySQL databáze se zobrazí tento error.
Nevíte si s tím někdo rady?
- bdinvpvsmvpscuiqpc
- Člen | 57
Ahoj, používám verzi PHP: 7.3.19–1~deb10u1
Aktualizoval jsem ji na verzi 7.4.14 a stále to nefunguje.
- Marek Bartoš
- Nette Blogger | 1280
Že to stále nefunguje znamená, že dostáváš stejný error? S php 7.4 a vyšším to fungovat musí, nejspíš stále používáš předchozí verzi.
- bdinvpvsmvpscuiqpc
- Člen | 57
Aktuálně se mi zobrazuje tento error. Používám tuto verzi PHP. Aktualizoval jsem ji podle tohoto návodu .
- Marek Bartoš
- Nette Blogger | 1280
Dole vpravo máš Tracy bar. Když klikneš na tu ikonku s časem vykreslení stránky, tak se ti zobrazí panel, který obsahuje aktuální verzi php. Můžeš potvrdit, že se ti tam zobrazuje php 7.4.14?
- bdinvpvsmvpscuiqpc
- Člen | 57
Mabar napsal(a):
Dole vpravo máš Tracy bar. Když klikneš na tu ikonku s časem vykreslení stránky, tak se ti zobrazí panel, který obsahuje aktuální verzi php. Můžeš potvrdit, že se ti tam zobrazuje php 7.4.14?
Zobrazovala se tam stará verze. Odinstaloval jsem ji a nyní se zobrazuje verze PHP 7.4.14. Nicméně se zobrazil další error.
Vyzkoušel jsem spustit i Requirements Checker, ale nespustil se kvůli
Error 500:
Fatal error: Uncaught TypeError: strtolower() expects parameter 1 to be string, bool given in /var/www/web/www/checker/index.php:265 Stack trace: #0 /var/www/web/www/checker/index.php(265): strtolower() #1 /var/www/web/www/checker/index.php(91): iniFlag() #2 {main} thrown in /var/www/web/www/checker/index.php on line 265
- bdinvpvsmvpscuiqpc
- Člen | 57
Po aktualizaci PHP a doinstalování všech extension je již problém vyřešen. Děkuji moc všem za pomoc.