konfigurace local.neon na WEDOS databázi

wermaledictos
Člen | 5
+
0
-

Ahoj,

Jedu podle tohoto návodu pro vytvoření základní webové aplikace
Snažím se nastavit připojení na databázi od WEDOSu

můj local.neon

parameters:


database:
	dsn: 'mysql:host=mdxxx.wedos.net;dbname=myDB'
	user: webuser
	password: pass

připojení se nedaří, dostávám connection timeout

Nette\Database\ConnectionException: SQLSTATE[HY000] [2002] Connection timed out #HY000 in /data/web/virtuals/258228/virtual/vendor/nette/database/src/Database/Connection.php:67 caused by PDOException: SQLSTATE[HY000] [2002] Connection timed out #2002 in /data/web/virtuals/258228/virtual/vendor/nette/database/src/Database/Connection.php:67  @  http://www.myweb.xxx/  @@  exception--2020-11-02--17-59--2b02a892e1.html

Jsem si jistý, že user a password zadávám správně, nejsem si tolik jistý parametrem dsn.
Má někdo nápad/radu?

Mysteria
Člen | 797
+
0
-

Na Wedos DB se od sebe nepřipojíš, protože:

K databázím lze přistupovat pouze z uvedeného webového rozhraní a z webhostingových serverů. Databáze nejsou přístupné zvenku ani z jiných serverů a tento přístup nelze žádným způsobem umožnit (ani za poplatek).

Editoval Mysteria (2. 11. 2020 19:48)

wermaledictos
Člen | 5
+
0
-

Mysteria napsal(a):

Na Wedos DB se od sebe nepřipojíš, protože:

K databázím lze přistupovat pouze z uvedeného webového rozhraní a z webhostingových serverů. Databáze nejsou přístupné zvenku ani z jiných serverů a tento přístup nelze žádným způsobem umožnit (ani za poplatek).

Aplikaci mám pochopitelně nahranou na ftp serveru od WEDOSu. Databáze a ftp server patří ke stejnému webhostingu.
Chybová hláška pochází z logů na tomto ftp serveru.

Editoval wermaledictos (3. 11. 2020 12:10)

Intapps
Člen | 8
+
0
-

V jednom projektu, co jsem hostoval dřív na Wedosu, jsem měl v configu host=127.0.0.1. Vyzkoušej…

David Matějka
Moderator | 6445
+
+2
-

a nezapomen, ze po zmene konfigurace na produkci musis smazat temp/cache

wermaledictos
Člen | 5
+
0
-

Intapps napsal(a):

V jednom projektu, co jsem hostoval dřív na Wedosu, jsem měl v configu host=127.0.0.1. Vyzkoušej…

bohužel, ani toto nezabralo

wermaledictos
Člen | 5
+
0
-

David Matějka napsal(a):

a nezapomen, ze po zmene konfigurace na produkci musis smazat temp/cache

ano, temp/cache mažu pravidelně… děkuji ale za připomenutí :)

EDIT: nakonec byl nejspíš problém mezi klávesnicí a židlí.
znovu jsem nahrál nastavený local.neon soubor, smazal jsem temp/cache a připojení k DB začalo fungovat

Editoval wermaledictos (3. 11. 2020 16:57)

Kamil Valenta
Člen | 762
+
0
-

Proklikej se v Tracy DI kontejnerem až na Database/Connection a podívej se, zda tam jsou očekávané přístupové údaje. Jestli se Tě třeba nenatahuje nějaký jiný neon…