Netbeans nenapovídá při použití database v nette 3

n.u.r.v.
Člen | 485
+
0
-

Ahoj,

tak konečně jsem začal zkoušet nové nette alespoň na localu, než nasadíme nové PHP na servery, a povedlo se mi i nový projekt rozjet, akorát jsem narazil na problém v netbeans, že mi přestal napovídat u používání databáze.

Léta jsem používal v repozitory db takto:

<?php

namespace Model;

use Nette;
use Nette\SmartObject;
use Nette\Database\Context;

class NejakyRepository {

private $database;

public function __construct(Nette\Database\Context $database) {
        $this->database = $database;
    }

public function getNejakaData() {
        return $this->database->table('db_tabulka')->order('ID DESC')->fetch();//
    }

}

Co musím změnit? Protože i nadále to takto funguje, ale bez nápovědy.

Mám netbeans 8.2

Díky moc!

Editoval n.u.r.v. (5. 10. 2020 19:04)

Kamil Valenta
Člen | 822
+
0
-

Vzhledem k use by u konstruktoru mělo stačit

__construct(Context $database)
n.u.r.v.
Člen | 485
+
0
-

j, to asi stačí, ale i tak nepomohlo. A k tomu jsem zjistil, že nefunguje napovídání ani v presenterech. Např. v render metodách $this->template ($this→ nenabídne template)

Marek Bartoš
Nette Blogger | 1280
+
0
-

Např. v render metodách $this->template ($this→ nenabídne template)

To vypadá spíš, že ti v IDE nefunguje indexace kódu, $this->template je v presenteru v Nette 2.4 i 3.0 definovaná jako anotace property-read ve třídě Nette\Application\UI\Control, nic se nezměnilo.

Zkusil bych reindexaci kódu, pokud NetBeans něco takového má.

Též by nejspíš byla vhodná aktualizace. Vzhledem k tomu, že poslední verze je 12.1, tak se 8.2 zdá dost prehistorická. A pokud se php a ozvlášť Nette věnuješ profesionálně – investice do PHPStormu se vyplatí. Rychlejší aktualizace, více features a pluginy pro Nette jsou aktivně vyvíjené. Obzvlášť novinky v Latte jsou bomba.

Editoval Mabar (5. 10. 2020 20:45)

n.u.r.v.
Člen | 485
+
0
-

Ahoj, jj zkusím najít tu reindexaci a pak nové netbeans. Divné je že s nette 2.4 není problém, ale u nette 3 to vlastně nenapovídá vůbec nic…

Tyraxor
Člen | 31
+
+4
-

Ahoj, rozhodně vyzkoušej novou verzi, netbeans 8.2 oficiálně podporuje php jen do verze 7.0 a nové nette potřebuje alespoň 7.1, v tom bude asi problém.

Pavel Kravčík
Člen | 1196
+
+2
-

Zkusil bych aktualizaci IDE – používáme ty nové Netbeans od Apache a vše šlape super.

n.u.r.v.
Člen | 485
+
0
-

Jj, nové netbeans fungují. Je čas začít aktualizovat :-)