Jak uzavřít addGroup

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
22
Člen | 1478
+
0
-

Dobrý večer, mam dotaz, jak uzavřít skupinu při použití addGroup, viz. níže:

<?php
$registrace = new Form;

$registrace -> addGroup('Kontaktní údaje');
$registrace -> addText('firma','Název firmy:');
$registrace -> addText('ic','IČO:');

$registrace -> addGroup('Doručovací adresa');
$registrace -> addText('ulice2','Ulice/č.p.:');
$registrace -> addText('obec2','Obec:');
$registrace -> addText('psc2','PSČ:');

$registrace -> addGroup(); //tady potřebuji uzavřit skupiny
$registrace -> addSubmit('registrovat','Registrovat');
?>

rámeček kolem odesílacího tlačíítka se mi jaksi nelíbí, ale bez

<?php
$registrace -> addGroup()
?>

je to zase součástí předchozí skupiny..diky předem za radu.

Editoval 22 (19. 1. 2010 20:55)

Filip Procházka
Moderator | 4668
+
0
-

zkusil bych jiný přístup :)

<?php
$registrace = new Form;

$kontakt = $registrace->addGroup('Kontaktní údaje');
$kontakt->addText('firma','Název firmy:');
$kontakt->addText('ic','IČO:');

$adresa = $registrace->addGroup('Doručovací adresa');
$adresa->addText('ulice2','Ulice/č.p.:');
$adresa->addText('obec2','Obec:');
$adresa->addText('psc2','PSČ:');

$registrace->addSubmit('registrovat','Registrovat');
?>

Editoval HosipLan (19. 1. 2010 21:15)

Jur4
Člen | 51
+
0
-

Já jsem tohle taky řešil. A funguje mi to takto:

<?php

...

$registrace->setCurrentGroup(NULL);
$registrace->addSubmit('registrovat','Registrovat');

?>
22
Člen | 1478
+
0
-

@ Hosiplan: bohužel to končí chybou:
Call to undefined method FormGroup::addText()

:-(

Editoval 22 (19. 1. 2010 21:24)

22
Člen | 1478
+
0
-

Jur4 napsal(a):

Já jsem tohle taky řešil. A funguje mi to takto:

<?php

...

$registrace->setCurrentGroup(NULL);
$registrace->addSubmit('registrovat','Registrovat');

?>

…diky, tohle se zdá být OK

Filip Procházka
Moderator | 4668
+
0
-

máš pravdu nejde to :(

každopádně by to byla dobrá feature

imho bude asi nejlepší řešení od jur4

Tomik
Nette Evangelist | 485
+
0
-

Tohle je věc spíš CSS, přidání nějaké třídy a nastylování, protože jde o vzhled. Sémanticky je nesmysl, aby některé prvky byly v tabulce a některé ne, když „logicky“ mají tabulkovou strukturu všechny.

22
Člen | 1478
+
0
-

at si klidne ten button v tabulce zustane, ale nevim, proc by mel byt vlastni Group? Proto jsem se ptal, jak jde Groupa uzavrit?

David Grudl
Nette Core | 8111
+
0
-

Uzavře se pomocí $registrace->setCurrentGroup(NULL);, ale pravda, je to dost neintuitivní.

blacksun
Člen | 177
+
0
-

Asi by stačil udělat nějaký alias pro tuto neintuitivní fci ve tvaru closeCurrentGroup() nebo closeGroup()

David Grudl
Nette Core | 8111
+
0
-

Samotný způsob skládání grup je takový divný, zatím bych to nechal otevřené.