Jakým způsobem vytvořit košík pro e-shop

Shaggy
Člen | 21
+
0
-

Zdravím,
snažím se vytvořit košík pro e-shop, ale stále mi není jasné, jak to udělat správně. Momentálně do arraye ukládám id produktu, podle kterého potom z databáze vytáhnu jednotlivé údaje o produktu. Array ale ukládám do cookies a když je smažu, obsah košíku se ztratí. A to je právě to, co nechci. Nemůžu ale stále přijít na to, jak košík ukládat do databáze pro nepřihlášeného uživatele. Mám ho ukládat do db pod ip adresou nebo pod každou ip adresou vytvořit id pro celý košík.
Díval jsem se i na jiné eshopy vytvořené v Nette a v žádném nešel smazat obsah košíku přes smazání cookies a košík zůstal s původním obsahem i po změně ip adresy. Jak lze tedy vytvořit takový košík? Děkuji za všechny rady.

David Matějka
Moderator | 6445
+
+2
-

Ahoj, prakticky vždy je košík neregistrovaného uživatele vázaný na cookies – jen teda né přímo, že by sis ukládal jednotlivé položky do cookies, ale ukládáš to do php session – v nette pomocí session služby.
Identifikátor session je pak v cookies uložen – obvykle pod klíčem PHPSESSID. ten když smažeš, tak tím i ztratíš vazbu na session, tedy i na košík.