Nezobrazuje se tracy bar z nette 2.4 na PHP 7.4.5
- Mistrfilda
- Člen | 76
A debug mod je obecně zaplý? Zobrazují se blue screeny z tracy? Pokud ano tak bych kouknul do configu, jestli tam někde náhodou není
tracy:
showBar: false
Editoval Mistrfilda (23. 5. 2020 23:37)
- webdata
- Člen | 153
Mistrfilda napsal(a):
A debug mod je obecně zaplý? Zobrazují se blue screeny z tracy? Pokud ano tak bych kouknul do configu, jestli tam někde náhodou není
tracy: showBar: false
Takže jsem zkoušel stáhnout poslední verzi Nette 2.4 a pustil sandbox na výše zmíněné verzi PHP. A panel tracy se také nezobrazí. Jedná se tedy o nějakou nekompatabilitu což chápu protože Nette 2.4 už není podporované. Přepsání projektu do Nette 3.0 by bylo časově náročné a o ekonomické stránce nemluvě.
U Nette 3.0 se mě nelibí některé věci (jako například zbytečné soubory v produkční verzi a nebo zanoření do adresáře src). Ale to je asi otázka vkusu.
- webdata
- Člen | 153
docky napsal(a):
No a proč si v XAMPPU nenastavíš php 7.1 ?
NO koukám, že by to na Nette 2.4 mělo jít i na PHP 7.4
- webdata
- Člen | 153
Takže v HTML laděnka je
`<!-- Tracy Debug Bar -->
<script
src=„/app/admin/sign/?_tracy_bar=js&v=2.5.8&XDEBUG_SESSION_STOP=1“
data-id=„7f6ae64cb5“></script>
<script>
Tracy.Debug.init(„\t\t<div class=\"tracy-panel \“........ ZKRACENO
…);
</script>`
Konzola v prohlížeči hlásí:
(index):44 Uncaught ReferenceError: Tracy is not defined at (index):44
Editoval webdata (24. 5. 2020 11:12)
- webdata
- Člen | 153
Takže vyřešeno – jen to shrnu:
Pokud mám instalovanou verzi PHP na XAMPP v mém případě 7.4.5 a použiji poslední verzi Nette 2.4–0191120 kde spustím sandbox, tak se nezobrazí panel tracy (to co má být v pravém dolním rohu).
Problém je v souboru Nette/Tracy/Debugger.php na řádku 270 kde je
if (in_array($error['type'], [E_ERROR, E_CORE_ERROR, E_COMPILE_ERROR, E_PARSE, E_RECOVERABLE_ERROR, E_USER_ERROR], true))
A musí být
if (in_array($error['type'] ?? null, [E_ERROR, E_CORE_ERROR, E_COMPILE_ERROR, E_PARSE, E_RECOVERABLE_ERROR, E_USER_ERROR], true))
Editoval webdata (24. 5. 2020 12:40)
- David Grudl
- Nette Core | 8218
Jasně, ale ten archiv je půl roku starý a od té doby mohly vyjít nějaké nové verze.
Nahrál jsem tam novější.
- vladimir.biro
- Člen | 163
David Grudl napsal(a):
Jasně, ale ten archiv je půl roku starý a od té doby mohly vyjít nějaké nové verze.
Nahrál jsem tam novější.
Pomohl :D