Nezobrazuje se tracy bar z nette 2.4 na PHP 7.4.5

webdata
Člen | 153
+
0
-

Jeden takový problém.

Potřebuji něco upravit na starším projektu:

Nette 2.4–20191120
Tracy 2.5.8

U sebe na lokálu mám XAMPP s php 7.4.5

Ale panel z Tracy se mě nezobrazuje.

Nerad bych šel cestou upgrade.

Předem dík za nějaké rady.

CZechBoY
Člen | 3608
+
0
-

Kdyz nechces upgradovat tak pouzij starsi php a neupgraduj php :-))

Mistrfilda
Člen | 76
+
0
-

A debug mod je obecně zaplý? Zobrazují se blue screeny z tracy? Pokud ano tak bych kouknul do configu, jestli tam někde náhodou není

tracy:
	showBar: false

Editoval Mistrfilda (23. 5. 2020 23:37)

webdata
Člen | 153
+
0
-

Mistrfilda napsal(a):

A debug mod je obecně zaplý? Zobrazují se blue screeny z tracy? Pokud ano tak bych kouknul do configu, jestli tam někde náhodou není

tracy:
	showBar: false

Takže jsem zkoušel stáhnout poslední verzi Nette 2.4 a pustil sandbox na výše zmíněné verzi PHP. A panel tracy se také nezobrazí. Jedná se tedy o nějakou nekompatabilitu což chápu protože Nette 2.4 už není podporované. Přepsání projektu do Nette 3.0 by bylo časově náročné a o ekonomické stránce nemluvě.

U Nette 3.0 se mě nelibí některé věci (jako například zbytečné soubory v produkční verzi a nebo zanoření do adresáře src). Ale to je asi otázka vkusu.

docky
Člen | 59
+
0
-

No a proč si v XAMPPU nenastavíš php 7.1 ?

webdata
Člen | 153
+
0
-

docky napsal(a):

No a proč si v XAMPPU nenastavíš php 7.1 ?

NO koukám, že by to na Nette 2.4 mělo jít i na PHP 7.4

Maintenance

webdata
Člen | 153
+
0
-

Takže v HTML laděnka je

`<!-- Tracy Debug Bar -->
<script src=„/app/admin/sign/?_tracy_bar=js&v=2.5.8&XDEBUG_SESSION_STOP=1“ data-id=„7f6ae64cb5“></script>
<script>
Tracy.Debug.init(„\t\t<div class=\"tracy-panel \“........ ZKRACENO …);
</script>`

Konzola v prohlížeči hlásí:

(index):44 Uncaught ReferenceError: Tracy is not defined at (index):44

Editoval webdata (24. 5. 2020 11:12)

webdata
Člen | 153
+
+2
-

Takže vyřešeno – jen to shrnu:

Pokud mám instalovanou verzi PHP na XAMPP v mém případě 7.4.5 a použiji poslední verzi Nette 2.4–0191120 kde spustím sandbox, tak se nezobrazí panel tracy (to co má být v pravém dolním rohu).

Problém je v souboru Nette/Tracy/Debugger.php na řádku 270 kde je

if (in_array($error['type'], [E_ERROR, E_CORE_ERROR, E_COMPILE_ERROR, E_PARSE, E_RECOVERABLE_ERROR, E_USER_ERROR], true))

A musí být

if (in_array($error['type'] ?? null, [E_ERROR, E_CORE_ERROR, E_COMPILE_ERROR, E_PARSE, E_RECOVERABLE_ERROR, E_USER_ERROR], true))

Editoval webdata (24. 5. 2020 12:40)

CZechBoY
Člen | 3608
+
0
-

Zajima me co se mysli zbytecnymi soubory a slozkou src v Nette 3.0 – niceho takoveho jsem si nevsiml…

David Grudl
Nette Core | 8082
+
0
-

composer update nepomohl?

webdata
Člen | 153
+
0
-

David Grudl napsal(a):

composer update nepomohl?

Abych se přiznal, tak to jsem nezkoušel. Beru to tak, že 2.4 už je z hlediska PHP 7, překonané Nette 3. Ale Nette 2.4 jsem včera pro jistotu stahoval zde z archivu v sekci download a výše uvedený „nedostatek“ je také.

David Grudl
Nette Core | 8082
+
+4
-

Jasně, ale ten archiv je půl roku starý a od té doby mohly vyjít nějaké nové verze.

Nahrál jsem tam novější.

vladimir.biro
Člen | 163
+
0
-

David Grudl napsal(a):

Jasně, ale ten archiv je půl roku starý a od té doby mohly vyjít nějaké nové verze.

Nahrál jsem tam novější.

Pomohl :D