Chyba 500 při spojování s databází

Shaggy
Člen | 21
+
0
-

Dobrý den,
všechny presentery my fungují normálně, ale presenter, ve kterém mám kod na spojení s databází

class AskforPresenter extends Nette\Application\UI\Presenter
{

private $database;

public function __construct(Nette\Database\Context $database)
    {
             $this->database = $database;
    }

}

mi neustále hází Error 500 Internal server error. Když ale část s připojením k db odstraním, vše funguje jak má. Jméno, heslo a dsn mám nastaveno v local.neon. Chtěl bych se tedy zeptat, jak by se tento problém dal vyřešit?
Děkuji za odpovědi.

chemix
Nette Core | 1310
+
0
-

@Shaggy ahoj, jelikoz neposilas konkretni chybu, tak predpokladam, ze chyba se ti deje primo na serveru. Koukni se do slozky log, kde by mel byt soubor s popisem chyby, ktera se konkretne stala. Pojem chyba 500 je pro pomoc velmi obecny a nelze z nej rozpoznat co se na serveru deje.

Shaggy
Člen | 21
+
0
-

Tak v logu jsem našel chybu, že mám špatně nakonfigurované přístupové údaje k databázi.
https://ctrlv.cz/2dXT
V local.neon mám ale vše nakonfigurované, takže nechápu, proč se toto děje. Musím přístupové údaje nastavit ještě někde jinde?

Kamil Valenta
Člen | 822
+
0
-

Ukaž local.neon
Máš tam určitě jméno a heslo?

Editoval kamil_v (22. 2. 2020 20:16)

Shaggy
Člen | 21
+
0
-

Tady posílám ten local.neon. Zkoušel jsem psát jméno a heslo i takto: ‚root‘ a heslo: '', ale to také nepomohlo.
https://ctrlv.cz/0UWO

jiri.pudil
Nette Blogger | 1032
+
+2
-

Jestli to je na serveru… smazal jsi cache? V produkčním režimu se neinvaliduje automaticky, takže se změna configu neprojeví, dokud ji nesmažeš.

Shaggy
Člen | 21
+
0
-

Ano, bylo to tou cache. Smazal jsem a již vše funguje, jak má. Ještě jednou děkuji.

Kamil Valenta
Člen | 822
+
+1
-

„Problém“ je sice vyřešen, ale stejně bych upozornil, že je velmi záhodno nepřipojovat se na serveru do db rootem bez hesla.

Shaggy
Člen | 21
+
0
-

Ano, já vím, ale běží mi to pouze na localhostu. Až to budu kopírovat na webhosting, údaje samozřejmě změním.

Petr Parolek
Člen | 455
+
+5
-

na lokálu doporučuju mít zaplý debug mode