nelze spustit code-checker

admin@easyweb4u.cz
Backer | 143
+
0
-

Ahoj potřebuju zkontrolovat kód šablon, asi tam mám BOM. Stáhl jsem si Code-checker, složka je na C:\ – na stejné úrovni jako XAMPP s projektem. Pokouším se code-checker spustit přes příkazovou řádku, ale nedaří se mi to, už jsem vyzkoušel snad všechno, ale pokud už, tak to hlásí ‚Could not open input file Code-checker.php‘

podle Nette dokumentace je to takto:

php code-checker.php [options]

Zkusil jsem např.:

C:\> php code-checker/code-checker.php [-d=‚xampp/htdocs/webprojekt/app/Front/presenters/templates‘]
Výsledek: ‚Could not open input file Code-checker.php‘

anebo

C:\> php code-checker/src/code-checker.php [-d=‚xampp/htdocs/webprojekt/app/Front/presenters/templates‘]

Výsledek: PHP Warning: CodeChecker was moved from /src/code-checker.php to /code-checker in C:\code-checker\src\code-checker.php on line 5

Warning: CodeChecker was moved from /src/code-checker.php to /code-checker in C:\code-checker\src\code-checker.php on line 5
Install packages using composer update
C:\>

Co dělám nebo mám blbě? Dík

David Grudl
Nette Core | 8111
+
0
-

Myslím že to je code-checker bez .php

Gappa
Nette Blogger | 199
+
0
-

podle Nette dokumentace je to takto:

php code-checker.php [options]

Koukal jsem se do dokumentace a takto je to tam naposledy pro verzi 2.3:

2.4 a výše je tam už bez .php.

Takže to bude nejspíše tím.

Editoval Gappa (28. 1. 2020 19:33)

admin@easyweb4u.cz
Backer | 143
+
0
-

Gappa napsal(a):

podle Nette dokumentace je to takto:

php code-checker.php [options]

Koukal jsem se do dokumentace a takto je to tam naposledy pro verzi 2.3:

2.4 a výše je tam už bez .php.

Takže to bude nejspíše tím.

C:\> php code-checker/code-checker [-d=‚xampp/htdocs/webprojekt/presenters/templates‘]

Asi by mohlo fungovat toto, ale:
Install packages using composer update

Nejspíš to není aktuální verze pro Nette 3.0, kde bych jí našel?

David Grudl
Nette Core | 8111
+
0
-

Zavolej composer update.

admin@easyweb4u.cz
Backer | 143
+
0
-

David Grudl napsal(a):

Zavolej composer update.

C:\> composer update
Composer could not find a composer.json file in C:\

Není špatně, že jsem to stáhl na C vedle xampp?

David Grudl
Nette Core | 8111
+
0
-

Volej ten composer ve složce /code-checker.

admin@easyweb4u.cz
Backer | 143
+
0
-

David Grudl napsal(a):

Volej ten composer ve složce /code-checker.

takhle to dopadlo…

C:\code-checker> composer update
Loading composer repositories with package information
Updating dependencies (including require-dev)

[ErrorException]
„continue“ targeting switch is equivalent to „break“. Did you mean to use „continue 2“?

update [–prefer-source] [–prefer-dist] [–dry-run] [–dev] [–no-dev] [–lock] [–no-custom-installers] [–no-autoloader] [–no-scripts] [–no-progress] [–no-suggest] [–with-dependencies] [-v|vv|vvv|--verbose] -o -a [–ignore-platform-reqs] [–prefer-stable] [–prefer-lowest] -i [–root-reqs] [–] [<packages>]…

C:\code-checker> cd..

C:\> code-checker [-d=‚xampp/htdocs/webprojekt/app/Front/presenters/templates‘]
‚code-checker‘ is not recognized as an internal or external command,
operable program or batch file.

C:\> php code-checker [-d=‚xampp/htdocs/webprojekt/app/presenters/templates‘]
Could not open input file: code-checker

nebo ještě

C:\> php code-checker/code-checker [-d=‚xampp/htdocs/webprojekt/Front/presenters/templates‘]
Install packages using composer update

Editoval admin@easyweb4u.cz (28. 1. 2020 20:53)

Sitole
Člen | 39
+
+1
-

Tenhle problém se mi stal když jsem spustil starý Composer na nové verzi PHP. Doporučil bych update composeru.

Gappa
Nette Blogger | 199
+
0
-

Sitole napsal(a):

Tenhle problém se mi stal když jsem spustil starý Composer na nové verzi PHP. Doporučil bych update composeru.

A zkusit to pomocí:

  • composer self-update

Pokud to tedy projde.

admin@easyweb4u.cz
Backer | 143
+
0
-

Gappa napsal(a):

Sitole napsal(a):

Tenhle problém se mi stal když jsem spustil starý Composer na nové verzi PHP. Doporučil bych update composeru.

A zkusit to pomocí:

  • composer self-update

Pokud to tedy projde.

Asi to prošlo, viz níže, ale nepokročil jsem ani o píď

C:\code-checker> composer self-update
Updating to version 1.9.2 (stable channel).
Downloading: 100%

[RuntimeException]
SHA384 is not supported by your openssl extension, could not verify the phar file integrity

self-update -r [–clean-backups] [–no-progress] [–update-keys] [–stable] [–preview] [–snapshot] [–] [<version>]

C:\code-checker> code-checker [-d=‚xampp/htdocs/webprojekt/app/Front/presenters/templates‘]
‚code-checker‘ is not recognized as an internal or external command,
operable program or batch file.

C:\code-checker> php code-checker [-d=‚xampp/htdocs/webprojekt/app/Front/presenters/templates‘]
Install packages using composer update
C:\code-checker>cd..

C:\> php code-checker/code-checker [-d=‚xampp/htdocs/webprojekt/app/Front/presenters/templates‘]
Install packages using composer update
C:\>

Gappa
Nette Blogger | 199
+
0
-

S tím aktualizovaným composerem musíš opět zkusit composer update.

admin@easyweb4u.cz
Backer | 143
+
0
-

David Grudl napsal(a):

Volej ten composer ve složce /code-checker.

Koukám, že jsi tam dělal úpravy před 2 hodinami. No zkoušel jsem ten update, viz níže. Přece to sakra rozchodíme… Jen mi není jasné, když to spouštím na C:, a PHP 7.3 je na XAMPP, kde to vlastně běží. Neměl bych to hodit do toho XAMPPU? Vlastně jsem to zkoušel a nic… Sorry, jsem samouk.

Editoval admin@easyweb4u.cz (28. 1. 2020 21:44)

admin@easyweb4u.cz
Backer | 143
+
0
-

Gappa napsal(a):

S tím aktualizovaným composerem musíš opět zkusit composer update.

Aha, to jsem vlastně updatoval composer… No ani po následujícím updatu code-checkeru to nepomohlo.

C:\> composer self-update
Updating to version 1.9.2 (stable channel).
Downloading: 100%

[RuntimeException]
SHA384 is not supported by your openssl extension, could not verify the phar file integrity

self-update -r [–clean-backups] [–no-progress] [–update-keys] [–stable] [–preview] [–snapshot] [–] [<version>]

C:\> cd code-checker

C:\code-checker> composer update
Loading composer repositories with package information
Updating dependencies (including require-dev)

[ErrorException]
„continue“ targeting switch is equivalent to „break“. Did you mean to use „continue 2“?

update [–prefer-source] [–prefer-dist] [–dry-run] [–dev] [–no-dev] [–lock] [–no-custom-installers] [–no-autoloader] [–no-scripts] [–no-progress] [–no-suggest] [–with-dependencies] [-v|vv|vvv|--verbose] -o -a [–ignore-platform-reqs] [–prefer-stable] [–prefer-lowest] -i [–root-reqs] [–] [<packages>]…

C:\code-checker> code-checker [-d=‚xampp/htdocs/webprojekt‘]
‚code-checker‘ is not recognized as an internal or external command,
operable program or batch file.

C:\code-checker> php code-checker [-d=‚xampp/htdocs/webprojekt‘]
Install packages using composer update
C:\code-checker>

Zdeno1981
Člen | 114
+
0
-

Ahoj,

zkus to takto:

  1. Otevři příkazový řádek a zadej cestu do adresáře xampp\htdocs např. cd xampp\htdocs
  2. Naklonuj code-checker: git clone https://github.com/…-checker.git
  3. Přejdi do adresáře code-checker: cd code-checker
  4. Spusť composer install
  5. Kontrolu uděláš příkazem: code-checker -d c:\xampp\htdocs\muj-project
alternativní text
admin@easyweb4u.cz
Backer | 143
+
0
-

Zdeno1981 napsal(a):

Ahoj,

zkus to takto:

  1. Otevři příkazový řádek a zadej cestu do adresáře xampp\htdocs např. cd xampp\htdocs
  2. Naklonuj code-checker: git clone https://github.com/…-checker.git
  3. Přejdi do adresáře code-checker: cd code-checker
  4. Spusť composer install
  5. Kontrolu uděláš příkazem: code-checker -d c:\xampp\htdocs\muj-project
alternativní text

Pomohlo úplné přeinstalování Composeru. Dík

admin@easyweb4u.cz
Backer | 143
+
0
-

admin@easyweb4u.cz napsal(a):

Zdeno1981 napsal(a):

Ahoj,

zkus to takto:

  1. Otevři příkazový řádek a zadej cestu do adresáře xampp\htdocs např. cd xampp\htdocs
  2. Naklonuj code-checker: git clone https://github.com/…-checker.git
  3. Přejdi do adresáře code-checker: cd code-checker
  4. Spusť composer install
  5. Kontrolu uděláš příkazem: code-checker -d c:\xampp\htdocs\muj-project
alternativní text

Pomohlo úplné přeinstalování Composeru. Dík

fungovalo mi toto: …\code-checker>php code-checker -d c:\xampp\htdocs\muj-project

Editoval admin@easyweb4u.cz (29. 1. 2020 14:02)