Zajímavost z aktivace paypal účtu na donate nette
- neznamy_uzivatel
- Člen | 115
Allahváč Nabar,
nedávno jsem si založil paypal čistě pro donate nette – k ničemu
jinému jsem to nikdy nepoužil.
První převod proběhl OK, teď ale paypal vyžaduje natolik dementní
ověření, že jím nejsem schopen projít, tedy pravděpodobně nebude
fungovat ani ta opakovaná platba.
- Problém je v tom, že asi žijou v nějaké bublině mezi časem a prostorem a v 21. století vyžadují před ověřením OP jeden z následujících dokladů
- Bankovní výpis
- Výpis od tel. operátora
- Účet za elektřinu
- Potvrzení o doplatku na bydlení od sociálky (LOL)
:D mazec.
- Mám AirBank a Revolut. AirBank papírovou smlouvu ani netiskne, vše se řeší elektronicky, revolut to stejné. A ani v dobách papírových smluv mi měsíční výpisy samozřejmě nikdy nechodily.
- OMG (a to nepoužívám často) LOL, komu ještě chodí každý měsíc výpis hovorů?
- Chápu, že někdo tohle ještě řeší papírově, nicméně pro mě stejný případ – používám čez online a nic v papírové formě jsem od nich už roky neviděl. A protože jsem na této adrese 4 rokem, tak smlouva nestačí – je stará…
- Bohužel nejsem na podpoře a nepobírám od sociálky žádné dávky, ke kterým bych měl „Záznam o vyplacených a přiznaných finančních příspěvcích za posledních 12 měsíců“, abych tak dostatečně důvěryhodně :D prokázal adresu.
Jediný použitelný papír je asi nájemní smlouva, což jim bohužel nestačí. Podotýkám, že jeden z těchto dokladů je nutné zadat PŘED vložením kopie občanky…
Nemám slov…
Asi nejschůdnější cesta bude na měsíc přestat pracovat a požádat si o doplatek na bydlení – s tím lze ověřením projít bez problému :D
Editoval neznamy_uzivatel (8. 9. 2019 9:17)
- neznamy_uzivatel
- Člen | 115
** Nemám tušení, proč je ta jedna věta tučně, ale není to úmysl a
nejde to odstranit..
// ale před těmi 4 body zmizely –
Editoval neznamy_uzivatel (8. 9. 2019 9:09)
- Jan Mikeš
- Člen | 771
Resil jsem neco ondobneho pri zakladani americkeho bankovniho uctu a protoze presne jako ty ani jeden z tech dokumentu jsem nemel, vyresil jsem to na obecnim urade, kde mi za par korun vytiskli potvrzeni o tom, ze opravdu mam trvale bydliste v tam kde tvrdim ze mam, pridali razitko a podpis a tohle banka prijala :-).
- Petr Parolek
- Člen | 455
není takové chování paypalu drzé a porušující ochrani osobních údajů (GDPR)? Neskutečné, co se děje…
- Marek Bartoš
- Nette Blogger | 1260
@ppar Podle GDPR je zcela v pořádku vyžadovat od uživatele a případně si o něm ukládat cokoli, pokud je zájem oprávněný. V tomto případě paypal vyžaduje prakticky jakýkoli doklad pro ověření totožnosti, což jistě oprávnění zájem je. Teprve kdyby si takový doklad ukládali a využívali ho pro nějaké další zpracování, tak se můžeš ohánět GDPR
- neznamy_uzivatel
- Člen | 115
@Mabar Ono právě v tomto kroku nejde o ověření identity, ale
o buzeraci o krok dříve, než se dostanu k uploadu občanky…
S ověřením identity jsem počítal, s „majetkovým přiznáním“
v podobě účtů za elektřinu a telefon ne :)
A už vůbec jsem nepočítal s tím, že mě využívání banky, operátora
a distributora elektřiny s elektronickou komunikací vyřadí z používání
elektronické peněženky…
A jinak dost pochynuju o tom, že si to neukládají.
- Matúš Matula
- Člen | 257
a nestacii im ten doklad v elektronickej podobe? uz keby rovno vyzadovali sken, tak si ten elektr. doklad vytlac a znova naskenuj :D