Vícekrokový formulář s tlačítkem Continue
- bringback7
- Člen | 6
Ahoj, jsem úplný začátečník jak v nette, tak obecně ve frontendu, takže budu rád za jakékoliv rady. Potřeboval bych udělat vícekrokový formulář, kde budu mít tlačítko Continue a Cancel, s tím, že Continue by mělo posílat vždy na další krok formuláře. Nemůžu tedy napsat odkaz v tlačítku Continue natvrdo, posílalo by mě to totiž na stejnej krok, nevždy na další. Slyšel jsem, že se to dá nějak udělat pomocí javascriptu, ale s tím taky neumím a zajímalo by mně, jestli se to nedá udělat nějak i pomocí čistě nette. Předem díky moc za rady.
- bringback7
- Člen | 6
Gappa napsal(a):
Ahoj,
myslím, že by ti mohl posloužit tento balíček :)
Ahoj, zkoušel jsem to nainstalovat a hází mi to tuhle hlášku:
Using version ^2.0 for contributte/forms-wizard ./composer.json has been updated Loading composer repositories with package information Updating dependencies (including require-dev) Your requirements could not be resolved to an installable set of packages. Problem 1 – contributte/forms-wizard 2.0.1 requires nette/forms ^2.3 → satisfiable by nette/forms[v2.3.0, v2.3.1, v2.3.10, v2.3.11, v2.3.12, v2.3.2, v2.3.3, v2.3.4, v2.3.5, v2.3.6, v2.3.7, v2.3.8, v2.3.9, v2.3.x-dev, v2.4.0, v2.4.1, v2.4.2, v2.4.3, v2.4.4, v2.4.5, v2.4.6, v2.4.7, v2.4.8, v2.4.9, v2.4.x-dev] but these conflict with your requirements or minimum-stability. – contributte/forms-wizard 2.0 requires nette/forms ^2.3 → satisfiable by nette/forms[v2.3.0, v2.3.1, v2.3.10, v2.3.11, v2.3.12, v2.3.2, v2.3.3, v2.3.4, v2.3.5, v2.3.6, v2.3.7, v2.3.8, v2.3.9, v2.3.x-dev, v2.4.0, v2.4.1, v2.4.2, v2.4.3, v2.4.4, v2.4.5, v2.4.6, v2.4.7, v2.4.8, v2.4.9, v2.4.x-dev] but these conflict with your requirements or minimum-stability. – Installation request for contributte/forms-wizard ^2.0 → satisfiable by contributte/forms-wizard[2.0, 2.0.1]. Installation failed, reverting ./composer.json to its original content.
Stáhnul jsem i samotnou složku z gitu a dal jí nejdřív do dokumentů a pak do složky s projektem, stále stejná chyba. Verze Nette je ale up to date, v čem by prosím mohl být problém? Předpokládám, že form wizard není kompatibilní s nejnovější verzí nette? Díky.
Editoval bringback7 (27. 8. 2019 14:03)
- bringback7
- Člen | 6
Gappa napsal(a):
Postni sem prosím svůj
composer.json
, resp. jeho obsah.
{
„name“: „nette/web-project“,
„description“: „Nette: Standard Web Project“,
„keywords“: [„nette“],
„type“: „project“,
„license“: [„MIT“, „BSD-3-Clause“, „GPL-2.0“,
„GPL-3.0“],
„require“: {
„php“: „>= 7.1“,
„nette/application“: „^3.0“,
„nette/bootstrap“: „^3.0“,
„nette/caching“: „^3.0“,
„nette/database“: „^3.0“,
„nette/di“: „^3.0“,
„nette/finder“: „^2.5“,
„nette/forms“: „^3.0“,
„nette/http“: „^3.0“,
„nette/mail“: „^3.0“,
„nette/robot-loader“: „^3.0“,
„nette/security“: „^3.0“,
„nette/utils“: „^3.0“,
„latte/latte“: „^2.5“,
„tracy/tracy“: „^2.6“,
„ublaboo/datagrid“: „^6.2“
},
„require-dev“: {
„nette/tester“: „^2.0“
},
„autoload“: {
„classmap“: [„app/Bootstrap.php“]
},
„minimum-stability“: „stable“
}
- nightfish
- Člen | 519
@bringback7 contributte/forms-wizard ve stable verzi nepodporuje Nette 3. Pro rozběhání je třeba použít dev-master verzi. Toho dosáhneš dvěma na sebe navazujícími kroky:
- v
composer.json
změň"minimum-stability": "stable"
na"minimum-stability": "dev"
. Tím dovolíš instalaci balíčků ve verzích, které ještě nejsou stable. - Spusť
composer require contributte/forms-wizard@dev-master
(čímž si nainstaluješ aktuální vývojovou verzi balíčku)
- bringback7
- Člen | 6
nightfish napsal(a):
@bringback7 contributte/forms-wizard ve stable verzi nepodporuje Nette 3. Pro rozběhání je třeba použít dev-master verzi. Toho dosáhneš dvěma na sebe navazujícími kroky:
- v
composer.json
změň"minimum-stability": "stable"
na"minimum-stability": "dev"
. Tím dovolíš instalaci balíčků ve verzích, které ještě nejsou stable.- Spusť
composer require contributte/forms-wizard@dev-master
(čímž si nainstaluješ aktuální vývojovou verzi balíčku)
Ahoj, díky za info. Než se do toho pustím, musím se zeptat, co ta změna obnáší? Aby to pak následně nemohlo způsobit nějaké problémy.
- bringback7
- Člen | 6
Po úspěšném nainstalování Form Wizardu se ale stále nedá zprovoznit, po chvíli praní se s tím už mi nevyhazuje chyby dokud nepoužiji šablonu, po čem mi Tracy vyhazuje chybu – „Component Wizard doesnt exist“ a v samotné šabloně při navedení kurzoru na n:wizard se píše „Unknown attribude macro n:wizard“.