Nastavení priority setPriority u e-mailu

Alsatian
Člen | 175
+
0
-

Ahoj.

Snažím se nastavit vyšší prioritu u odeslaného emailu, zatím marně.
$mail->setPriority(1) u mě nemá žádný vliv na zobrazení došlé pošty.
Možná to špatně chápu a jde o prioritu odeslání, ne označení zprávy jako důležitá, o což mi jde :)

Kousek z forms/SendFormFactory.php

$mail = new Nette\Mail\Message;
$mail->setFrom(Test <test@test.cz>');
$mail->setSubject('Text předmětu');
$mail->setPriority(1); // 1 = High, 3 = Normal, 5 = Low
$p->mailer->send($mail);

Nikdy jsem nastavení důležitosti nepotřeboval, ale jde o odeslání faktury e-mailem a bylo by fajn, kdyby zpráva byla více na očích v došlé poště. Díky moc za radu :)

David Matějka
Moderator | 6445
+
0
-

zalezi na emailovem klientovi, co s takovou zpravou udela. dle google na to bere ohled asi jen ms outlook

Alsatian
Člen | 175
+
0
-

@DavidMatějka to co hledám bude zřejmě označení jako Importance.

Následující kód mi zatím ale nefunguje. Pokusím se zjistit proč.
Jinak něco jsem našel zde: https://stackoverflow.com/…as-important

$mail->addHeader('Importance', 'High');
Alsatian
Člen | 175
+
0
-

Aha, je třeba použít logičtější:

$mail->setHeader('Importance', 'High');

No budu ještě bojovat. Používám Thunderbird, ten tohle označení umí zobrazit.

iguana007
Člen | 970
+
+1
-

Ahoj, ja by jsem postupoval tak, ze by jsem si poslal na vlastni adresu, ze ktere stahujes tu postu do ThunderBirdu dva emaily. Jeden klasicky a druhy ten „dulezity“ a po prijeti techto zprav by jsem si stahnul originalni plain content emailu a porovnal hlavicky… A podle rozdilu upravil hlavicky v Nette ;)

Alsatian
Člen | 175
+
0
-

@iguana007 Jo jo, v podstatě takto jsem to zkoušel. Zobrazil jsem si zdrojový soubor zprávy, která se mi v Thunderbirdu označí jako důležitá. Stejné hlavičky, respektive:
$mail->addHeader(‚X-Priority‘, ‚1‘);
$mail->addHeader(‚X-MSMail-Priority‘, ‚High‘);
$mail->addHeader(‚Importance‘, ‚High‘);
jsem nastavil i na své zprávě, ale neoznačí se jako důležitá. Hlavička je kompletně jiná, nejde jenom tak celá okopírovat. No nevybojoval jsem s tím prozatím…

CZechBoY
Člen | 3608
+
0
-

A jakej je rozdil?

iguana007
Člen | 970
+
0
-

Ukaz original hlavicek z thunderbirdu a potom tech, co ti vygeneruje Nette. To je nejake divne, nezda se mi, ze by se toto nastavovalo necim jinym nez hlavickami…

MajklNajt
Člen | 502
+
0
-

Ešte by bolo fajn povedať, aký mailer používaš, či ideš cez SmtpMailer alebo SendmailMailer, pretože hlavičky ti kľudne môže prepisovať PHP samotné alebo SMTP server…