Začátečník má problém typu: Service ‚security.user‘
- lukyn155
- Člen | 3
Postupoval jsem přesně podle návodu na této stránce, jak udělat blog, ale mám problém ve chvíli, kdy jsem se snažil o přihlašování. S nette pracuji pouze chvíli a tak vůbec netuším co bych měl dělat.
Píše mi to chybovou hlášku typu:
Service ‚security.user‘ (type of Nette\Security\User): Multiple services of type Nette\Security\IAuthenticator found: 28_App_Model_UserManager, security.authenticator. If you want to overwrite service security.authenticator, give it proper name. (needed by $authenticator in Nette\Security\User::__construct())
Prosil bych o pomoc co dělám špatně. Tato chyba se vyskytne pouze ve chvíli kdy se snažím přidat:
security:
users:
admin: secret # user 'admin', password 'secret'
do config.neon
- David Matějka
- Moderator | 6445
Ahoj, v sandboxu je trida UserManager, ktera take implementuje authorizator a je registrovana jako sluzba v configu
resenim je bud smazat jeji registraci v configu (a pripadne rovnou celou
tridu) nebo – pokud chces vyuzivat nejake jine jeji metody, tak smazat u te
tridy implements Nette\Security\IAuthenticator
- lukyn155
- Člen | 3
Děkuji za odpověď v config.neon jsem teda smazal tedy -App\Forms\UserManager
tentokrát mi to hodilo chybu typu:
**Service ‚27_App_Forms_SignUpFormFactory‘ (type of
App\Forms\SignUpFormFactory): Service of type App\Model\UserManager needed by
$userManager in App\Forms\SignUpFormFactory::__construct() not found. Did you
register it in configuration file?
**
To znamená, že mám smazat celou třídu a případně kde se nachází?
Opravdu se zatím v nette moc neorientuji.
- Roman Halaxa
- Člen | 60
lukyn155 napsal(a):
Děkuji za odpověď v config.neon jsem teda smazal tedy -App\Forms\UserManager
tentokrát mi to hodilo chybu typu:
**Service ‚27_App_Forms_SignUpFormFactory‘ (type of App\Forms\SignUpFormFactory): Service of type App\Model\UserManager needed by $userManager in App\Forms\SignUpFormFactory::__construct() not found. Did you register it in configuration file?
**
To znamená, že mám smazat celou třídu a případně kde se nachází?Opravdu se zatím v nette moc neorientuji.
Tohle ti říká že SignUpFormFactory (což je třída co vytváří přihlašovací formulář a je stejně jako UserManager v sandboxu v základě) má závislost na UserManager, a nemůže ho najít (protože jsi ho vlastně teďkon smazal).