Komponenta – vypnutí validace vs. zachování validace pro neajaxový požadavek

tk9
Člen | 7
+
0
-

Dobrý den,

Mám formulář jako komponentu, a do něj chci načítat data do selectboxu v závislosti na onchange události dalšího selectboxu.
Ve formuláři je také hromada prvků, které se musí zvalidovat. Jde mi o vypnutí validace při ajaxovém požadavku, aby se formulář normálně odeslal a překreslil se, a při tom překreslení nevalidoval ostatní pole. Jde mi o vypnutí jak HTML5 validace tak JS validace z netteforms.js . Při normálním odeslání kliknutím na tlačítko submit by se ale form měl zvalidovat nejlépe také předem na client side. Tudíž nepřichází v úvahu metoda $submit->setValidationScope(false) Zkoušel jsem také tvorbu prvků formuláře podmínit $this->presenter->isAjax() v create metodě komponenty ale nepochodil jsem.

Poradíte jak postupovat prosím?

Editoval tk9 (14. 11. 2018 18:18)

Ondřej Kubíček
Člen | 494
+
0
-

jestli potřebuješ načíst do selectu data podle první selectu, doporučuji jednoduše použít nějaký depened selectbox např tento – https://componette.org/…ntselectbox/

tk9
Člen | 7
+
0
-

Díky, vyzkoušel jsem, ale tento dependent selectbox neřeší můj problém s validací. Když jsou předtím selectboxem nějaké prvky, které vyžadují validaci, vyskočí hláška „nejdříve vyplňte prvek x“ a dependent selectbox se vůbec neodešle.

tk9
Člen | 7
+
0
-

Nakonec vyřešeno zřízením separátního formuláře, který se nevaliduje → jen ajaxově nastavuje hodnoty a ty pak ukládám do session a data pro druhý formulář už beru z ní. Nakonec jsem použil i ten dependent selectbox.

Editoval tk9 (14. 11. 2018 22:53)

kapcus
Člen | 3
+
0
-

zde je něco podobného