Jednoduché vypsání checkboxu jestli Ano nebo Ne

pep10
Člen | 2
+
0
-

Ahoj, prosím o radu, nejsem programátor ani jím nehodlám být, už delší dobu se snažím upravit formulář, kde jsem přidal checkbox, ale jsem bezradný. Potřeboval bych, aby se po odeslání formuláře na email vypsalo, jestli ANO nebo NE, stále mi to vypisuje akorát 1 nebo 0, případně nic.

Zkoušel jsem to různě upravovat, ale nejde mi to, pro někoho možná triviální, ale já jsem bezradný.

Mám v protected function:

$true_false = array('ANO'=>'ANO', 'NE'=>'NE');

$form->addCheckbox('tisk', 'Tisk:', $true_false)
                ->setDefaultValue('ANO')
                ->getSeparatorPrototype()->setName(null);

A ve vypsání public function:

\nVytisknout?: " . $values['tisk'] . "

Děkuji moc za pomoc.

MajklNajt
Člen | 502
+
+2
-

ahoj, skús takto:

echo "\nVytisknout?: " . ($values['tisk'] ? "ANO" : "NE");
nightfish
Člen | 519
+
+2
-

addCheckbox() má jen dva parametry, takže tvé pole $true_false ignoruje. Dále checkboxy v Nette formulářích mají tu vlastnosti, že do pole/objektu $values vrací buď true nebo false, které se však při vypsání do e-mailu převede na 1 nebo 0. Řešením je použít výše uvedenou konstrukci od MajklaNajta.

pep10
Člen | 2
+
0
-

Super! Díky moc! Tohle funguje. Jsem si právě říkal, proč to ignoruje s různýma variantama. Ikdyž co jsem našel různé ukázky kódu, tak to tam používali, nevím tedy proč, byť tam pak chybělo to vypsání.

MajklNajt
Člen | 502
+
0
-

pep10 napsal(a):

Super! Díky moc! Tohle funguje. Jsem si právě říkal, proč to ignoruje s různýma variantama. Ikdyž co jsem našel různé ukázky kódu, tak to tam používali, nevím tedy proč, byť tam pak chybělo to vypsání.

to si možno našiel addRadioList()