Problém s připojením k db

iqtykve
Člen | 4
+
0
-

Dobrý večer všem,

už hodinu dumám nad tímto problémem:
jedu podle manuálu na serveru, kde se tvoří první aplikace.

funkční aplikaci jsem poté z localhostu chtěl přesunout na gigaserver.cz

smazal jsem temp/cache

v bootstrapu jsem nechal:
$configurator->addConfig(__DIR__ . ‚/config/config.neon‘);

a

$configurator->addConfig(__DIR__ . ‚/config/config.local.neon‘);
zakomentoval.

v config.neon mám:
-
-
database:
dsn: ‚mysql:host=localhost;dbname=moje_databaze‘
user: ***
password: ***

a ačkoliv se přihlásím přes phpMyAdmin do databáze na gigaserveru a podívám se do databáze „moje_databáze“ a vidím tabulku posts, tak mi Nette hlásí: [2018–07–23 22–47–22] Nette\InvalidArgumentException: Table ‚posts‘ does not exist.

prosím o radu, čučím do toho jak Bulhar do míchačky a nic mě nenapadá…

h4kuna
Backer | 740
+
0
-

Asi není problém s připojením, když hlásí že nezná tabulku, kdyby byl problém s připojením, tak bude hlásit něco ve stylu že máš blbě heslo nebo jméno uživatele. Nepleteš třeba post vs posts? Nepleteš si třeba dva databázové stroje? Koukáš přes prohlížeč na jeden a aplikace se připojuje na druhý, kde opravdu neexistuje tabulka posts.

Editoval h4kuna (24. 7. 2018 5:56)

Lukes
Silver Partner | 68
+
0
-

Pokud píšeš aplikaci na Windowsu a nahráváš na Linux, tak bývá problém ve velikosti písmen. Jestli náhodou tabulka není v DB Posts a v kódu máš posts. Windows to normálně sežere, ale Linux je case sensitive.

iqtykve
Člen | 4
+
0
-

Díky za odpovědi.

Kontroluji to a nevím co bych vymyslel:
Nette log: Table ‚posts‘ does not exist
web PhpMyAdmin: Databáze: ********** »Tabulka: posts

a v condig.neon dbname=********** opravdu sedí s databází. (dokonce jsem to i kopíroval z phpMyAdmina)

připadám si jako debil.

Ještě nějaké nápady? :)

iqtykve
Člen | 4
+
0
-

Ještě je teda zajímavé, že pokud zvolím jakoukoliv jinou tabulku z databáze, tak se to „rozjede“ (zmizí error 500)

v případě, že ať přidám jakoukoliv novou tabulku do db, tak mi prostě Nette hlásí, že neexistuje.

iqtykve
Člen | 4
+
0
-

Tak problém byl v tom, že jsem si včera nechal změnit verzi PHP na vyšší, čímž se změnil i db server, ke kterém přistupuji s PhpMyAdmim. Takže jsem dělal změny na starém serveru ačkoliv byl nový – překlopený s původníma tabulkama. Kdyby ten původní účet na starém serveru alespon smazali a dali vědět, to by ušetřili trápení. Takhle jsem ztratil mega hodin a okradl Vás o čas. :D

Takže díky moc, problém vyřešen :)