Pridani atributu k item u checkboxListu

kleinpetr
Člen | 480
+
0
-

Zdravim,

daji se nejak nastavit atributy k items u checkboxListu ?

Potrebuji si ulozit ikonu ke kazdemu itemu.

Diky

Ondřej Kubíček
Člen | 494
+
0
-

nejjednodušeji třeba podle klíče, takže v šabloně pak uděláš jen něco takového

<li n:foreach="$form[method]->getItems() as $key => $val">
   <img src="{$basePath}/icon-{$key}.png" alt="{$val}">

Editoval Ondřej Kubíček (7. 3. 2018 20:33)

kleinpetr
Člen | 480
+
0
-

jojo, to jsem prave nechtel, mam ulozene klice fa v db a nechtel jsem tahat zbytecne zaznamy pri tvorbe formu a pak jeste v presenteru pro cteni ikon, no budu to muset vymyset jinak . Diky

CZechBoY
Člen | 3608
+
0
-

Furt muzes form zabalit do komponenty.

kleinpetr
Člen | 480
+
0
-

CZechBoY napsal(a):

Furt muzes form zabalit do komponenty.

mam ten form v komponente, jak to presne myslis ?

CZechBoY
Člen | 3608
+
0
-

Že si můžeš přeci předat data do šablony i do formu přes jednu property.
Vezmeš jeden dotaz na ikonky a na tvorbu formu.

kleinpetr
Člen | 480
+
0
-

CZechBoY napsal(a):

Že si můžeš přeci předat data do šablony i do formu přes jednu property.
Vezmeš jeden dotaz na ikonky a na tvorbu formu.

Jojo, to je v poho, diky. Chtel jsem se jeste zeptat, jestli uz nejak funguje prekreslovani snippetu v komponente, ktera ma vice renderMetod..

V mem pripade jde treba o to, ze v konstruktoru si nactu nejaka data, a chtel bych je vypsat ve dvou renderech, kdyz udelam neco jako setView() a v render() podle toho nastavim prislusnou sablonu, tak ji musim ale ve finale vytvaret 2×, tudiz 2× volam dotazy do db. A idealne bych mel rad moznost prekreslovat snippety v obou renderech z jedne komponenty..

Jak tohle resite ?

Editoval kleinpetr (8. 3. 2018 21:10)

CZechBoY
Člen | 3608
+
0
-

Nepoužívám více render metod ani render metody. Pokud používáš tak je potřeba obalit to renderování dalším snippetem nebo snippetareou, přesně nevim…

kleinpetr
Člen | 480
+
0
-

jj o to, asi ted nejde, protoze predpokladam, ze to udela to stejny, tzn. vytvori si to novou komponentu pouze s jinym view, ale jde mi spis o to, pouzit casti z jedne jedine komponenty ve vice castech webu, kdyz to reknu blbe, jako kdybych v komponente definoval {block} a ten si mohl vytahnout kdekoliv v template ve ktere ta komponenta je.

Nebo jak pouzivas komponenty ty ? Pouze jako stroj ktery pracuje s daty a vykreslovani nechavas v presenterech ?

Editoval kleinpetr (9. 3. 2018 11:24)

CZechBoY
Člen | 3608
+
0
-

Komponentu vnímám jako samostatnou znovupoužitelnou část systému s vlastním vykreslováním. V presenteru/jiné komponentě dám jen {control abc} a dál nic neřešim (krom předání nějakých entit továrně na komponentu).
Nezapomeň že můžeš použít i komponentu když si v komponentě.