Lokální devserver pro nette

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
theacastus
Člen | 81
+
+1
-

Zdravím,

zajímalo by mě co používate za dev-server na localhostu. Mám doma Windows a s sebou po škole tahám Macbook, takže potřebuji něco co by běželo všude ± stejně.

Na svém VPS kde se tvářím že jde o produkční server mám nginx, php-fpm a MariaDB. Což na Macu jde vyřešit celkem elegantně přes brew, ale není to úplně ono. Co se týče Windowsu, tam je to horší – zkoušel jsem XAMPP, WAMP a další… ale je to jedno horší než druhé, alespoň tak mi to přijde, protože pak provedu drobou změnu a musím ji dělat 3× jinak, protože každý OS si uráčil ukládat data jinak a na Win mám Apache…

Uvažoval jsem použití Dockeru, ale na Win10 Home Docker for Windows nejde – chybí Hyper-V, takže jsem mám nějakou náhrašku, ale funguje to – jen mi to přijde jako overkill, když nedělám pro firmu a na deploy si vystačím s „git pull; phinx migrate -e production“…

Navíc mám celkem dobře nakonfigurovaný nginx na „produkci“, k tomu hozený letsencrypt atp…

Díky všem za rady jak z toho ven

Felix
Nette Core | 1247
+
+1
-

Ahoj,

ja mel drive Windows10 a tam nainstalovany XAMPP. Vsechno fungovalo skvele, krome Windows10. Tak jsem presel na Linux a tam rovnou nainstaloval Docker a rozjel svuj vlastni devstack (https://github.com/…tte/devstack). Tedka mam MacOS a tam Docker pro vsechno ostatni krome PHP. PHP mam nainstalovane pres brew. Misto webserveru pouzivam PHP Built-in Server (http://php.net/…ebserver.php). Je to celkem v pohode. Kdyz potrebuju neco hard-core s Dockerem, tak jsem na Linuxu a jinak mi staci MacOS, na takove to „mobilni kodeni“.

Editoval Felix (1. 1. 2018 13:18)

akadlec
Člen | 1326
+
0
-

Pro vývoj na win jedině bash on ubuntu on windows. Je te to free appka primo z MS store, jen nevím zda ti to pojede na Home edici. Ve zkratce, mas to bash ubuntu pod oknama, je to neco jako virtualka ale kompletne propojena s jadrem a FS oken. Porovnaval sem to s macem a dva identicke projekty se na tom chovaly identicky (cas nacteni byl pro me dulezity). Mam tam nahozeny klasika LAMP plus dalsi podpurne sluzby pro projekt.

A pro dalsi projekt na kterem delam mam VPSko a IDEcko nakonfene tak ze dela autoupload pres sftp