Zložitejšia mail notifikácia v Nette
- steelbull
- Člen | 241
Ako mám správne vyriešiť mail notifikáciu v Nette? Mám Windows aplikáciu, ktorá mi do databázy v rámci viacerých tabuliek pridáva záznamy. Po pridaní nového záznamu chcem, aby bola doručená mail notifikácia. Ale chcem, aby mail odoslala web aplikácia (nie Windows aplikácia).
Ako by som mal v riešení správne postupovať? Mám vytvoriť nejaký task, ktorý zavolá PHP skript a ten si zapamätá posledné id v danej tabuľke a pri ďalšom spustení tasku, pre každý záznam s vyšším id pošle mail? Tento prípad by som si ešte vedel predstaviť…
Ale čo v situácii, ak by som ten mail chcel poslať len vtedy, keď daný riadok v tabuľke bude obsahovať napr. obrázky, ktoré sa pridávanjú neskôr (aj niekoľko dní po vytvorení záznamu)? Pritom môže vzniknúť stav, že obrázky pridám najprv neskoršiemu záznamu a potom skoršiemu. Vychádzam z toho, že v tomto prípade si musím pamätať pre každý záznam, či som už mail poslal alebo ešte nie. Mám v DB tabuľke pridať stĺpec „already_sent“ alebo ako by ste to riešili vy?
Alebo tretia možnosť, má Windows aplikácia počas vytvárania záznamu zavolať nejakú URL web aplikácie v špeciálnom tvare, ktorá pošle mail?
Ďakujem za rady.
- newPOPE
- Člen | 648
Prepokladam, ze tasky maju nejake ID. Pokial sa budeme bavit v jednoduchosti tak by som na to pouzil „event system“. Win app bude pri kazdej zmene tasku (jeho properties, vratane takych veci ako su obrazky) volat web app. A az web app sa bude rozhodovat podla nejakych podmienok ci notifikaciu posle alebo nie.
Ako priklad dajme tomu ze do web app pride task(ID, nazov) tak ta to spracuje ale mail neposle lebo nevyhovuje podmienkam. Po uprave obrazkov pre dany task pride do web app task(ID, nazov, pictureName) a teraz uz web app posle email a zapamata (ulozi) si ID tasku pre ktory notif. poslala. Cize ked task napr zmeni nazov tak sa nic neposle.