Správné zapsání datumu do textboxu
- petrkasnal
- Člen | 42
Zdravím lidi mám takový dotaz… do textboxu napíšu datum ve formátu(d.m.Y) a poté se mi přetransformuje do klasického formátu Y-m-d a uloží do databáze to je v pořádku. Potřeboval bych že v případě špatně zadaného datumu např. 65941 program vyhodil chybu nějakou díky moc za každou radu :)
- petrkasnal
- Člen | 42
Moc děkuju, ale mám problém právě s vymyšlením toho regexu (nebo jk se tomu v nette řiká):D
- petrkasnal
- Člen | 42
Okej už jsem si našel regex – ^([1–9]|19|[12][0–8]|29(?=\.([^2]|2\.(([02468][048]|[13579][26])00|[0–9]{2}(0[48]|[2468][048]|[13579][26]))))|30(?=\.[^2])|31(?=\.([13578][02]?\.)))\.([1–9]|1[012])\.[0–9]{4}$ Jinym způsobem to asi nejde co ? Díky moc za každej nápad
- GEpic
- Člen | 566
Použij nějakej datepicker, uživatelé ti poděkují. Já už bych ručně datum nikde nevyplňoval (je to otrava v dnešní době). Datepickerem si uživatel vybere datum z kalendáře a vyplní do textového pole, s tím že nelze toto pole popř. upravit nebo zadat hodnotu špatně.
Editoval GEpic (5. 7. 2017 15:55)
- h4kuna
- Backer | 740
GEpic napsal(a):
Použij nějakej datepicker, uživatelé ti poděkují. Já už bych ručně datum nikde nevyplňoval (je to otrava v dnešní době). Datepickerem si uživatel vybere datum z kalendáře a vyplní do textového pole, s tím že nelze toto pole popř. upravit nebo zadat hodnotu špatně.
Datepicker +1, ale nechávám možnost vyplnit ručně v nějakém formátu, někdy je přece rychlejší přepsat rok ručně než to naklikávat v datepickeru, sám toho často využívám. Navíc to evokuje že můžeš zapomenout servrovou validaci a i tak ti mohu podstrčit nesmysli.
@petrkasnal V doplňkách bych hledal nějaký date picker nebo date input