Disqus a page URL a identifier

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
Darthy
Člen | 13
+
0
-

Ahoj jsem v nette uplně nový a potřeboval bych poradit. Dynamicky generuji stránku podle id článku z databáze. Na každé takové vygenerované stránce bych chtěl mít komentáře, používám Disqus a ten potřebuje pro rozlišení každé stránky URL a id.

<script>
var disqus_config = function () {
        this.page.url = PAGE_URL;  // Replace PAGE_URL with your page's canonical URL variable
        this.page.identifier = PAGE_IDENTIFIER; // Replace PAGE_IDENTIFIER with your page's unique 				identifier variable
    };
</script>

Netuším jak tohle řešit v latte, jak získám URL případně i id. Kompletně to vypadá takhle;

{block title}
{$devlog[title]}
{/block}
{block content}
<div class="log">
    <div class="log-title">
        {$devlog[title]}
    </div>
    {$devlog[content]|noescape}
</div>
<div class ="log">
    <div id="disqus_thread"></div>
    <script>
            this.page.url = PAGE_URL;  // Replace PAGE_URL with your page's canonical URL variable
            this.page.identifier = PAGE_IDENTIFIER; // Replace PAGE_IDENTIFIER with your page's unique identifier variable
        };

(function () { // DON'T EDIT BELOW THIS LINE
            var d = document, s = d.createElement('script');
            s.src = '//altos-devlog.disqus.com/embed.js';
            s.setAttribute('data-timestamp', +new Date());
            (d.head || d.body).appendChild(s);
        })();
    </script>
    <noscript>Please enable JavaScript to view the <a href="https://disqus.com/?ref_noscript">comments powered by Disqus.</a></noscript>
</div>
{/block}

Díky za typy

David Matějka
Moderator | 6445
+
+1
-

i ve script muzes pouzivat latte makra. link na aktualni stranku vygenerujes pomoci {link this} a id mas predpokladam v $devlog['id'], takze to bude asi takhle:

...
    <script>
            this.page.url = {link this};
            this.page.identifier = {$devlog['id']};
        };
Darthy
Člen | 13
+
0
-

Jak jednoduché, nebyl jsem si jistý jestli do identifieru opravdu stačí dát jen id. Díky

Darthy
Člen | 13
+
0
-

Ahoj, tak jsem to zkousel a vysledne mi to do URL napise jen

this.page.url = "\/homepage\/log\/3";

Jelikoz by mel link vyapad asi ‚http://subdom.mojestranka.net/homepage/log/3‘ Zkousel jsem to v latte upravit na

this.page.url = http://subdom.mojestranka.net{link this}|noescape;

ale vysledek je kupodivu stale stejny, kde je chyba? Diky

CZechBoY
Člen | 3608
+
+2
-

Zkus

this.page.url = {link //this};

Editoval CZechBoY (27. 2. 2017 11:57)

Darthy
Člen | 13
+
0
-

Stale to stejne…

this.page.url = "\/homepage\/log\/3";

Na lokalu mi //this funguje, ale na wedosu se neprojevi zmeny, nemuze byt chyba jinde?

EDIT: Tak uz funguje…vysledek je v inspectu porad stejny ale diskuze se uz nacte (po tom co se nacetla na lokalu)…divny.

Editoval Darthy (27. 2. 2017 12:14)

CZechBoY
Člen | 3608
+
0
-

Mělo by stačit smazat cache v latte složce. Stejný jakože tam není doména?

Editoval CZechBoY (27. 2. 2017 12:25)

Darthy
Člen | 13
+
0
-

Uz je tam i domena, web byl nacteny spravne, ale v inspectu ani po smazani chrome cache se zmena neprojevila, ale jak jsem smazal chache v tempu, tak je to v poradku. Dekuji