file system restriction, openbase dir, po vymazání a nahrání té stejné verze

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
qteck
Člen | 164
+
0
-

AHoj,

http://kerouac.cz/

Stránka mi vrací tyto chyby. Vše se zdá nastavené dobře. Kořenový adresář v amdinistraci je taky v pořádku.

Web normálně fungoval, pak jsem ho omylem smazal a obnovil ze zálohy hostingu.

Web by měl být beze změny ale není, vypisuje mi to chyby které můžete najít po kliknutí na odkaz.

Pro ilustraci je zkopíruji i sem.

`
Warning: require(): open_basedir restriction in effect. File(/mnt/data/accounts/q/qteck01/data/www/kerouac_new/app/bootstrap.php) is not within the allowed path(s): (/mnt/data/accounts/q/qteck01/data/www/kerouac_new/www:/tmp/uploads:/www/sqluploads) in /mnt/data/accounts/q/qteck01/data/www/kerouac_new/www/index.php on line 6

Warning: require(/mnt/data/accounts/q/qteck01/data/www/kerouac_new/app/bootstrap.php): failed to open stream: Operation not permitted in /mnt/data/accounts/q/qteck01/data/www/kerouac_new/www/index.php on line 6

Fatal error: require(): Failed opening required ‚/mnt/data/accounts/q/qteck01/data/www/kerouac_new/www/../app/bootstrap.php‘ (include_path=‚.‘) in /mnt/data/accounts/q/qteck01/data/www/kerouac_new/www/index.php on line 6`

Díky,
Petr.

uestla
Backer | 799
+
0
-

@qteck

Napiš na hosting. Vypadá to, že obnova ze zálohy zálohu rozbaluje do špatné lokace (viz hláška).

Když se podíváš na server (třeba přes FTP), je vše na svém místě?

qteck
Člen | 164
+
0
-

Jsem to stáhl z backup serveru v archivu, rozbalil to a nahrál do původní lokace.

Problém je i trošičku to, že jsem si s tím potom hrál když jsem se to snažil vyřešit. Takže teď je to ve stavu, kdy si nejsem moc jistej jestli je to vše opravdu původní.

Ale začalo to touto chybou která přetrvává, takže ten stav je stejný.

Právě teď mužu vidět že to otevírá soubory, které nejsou v www adresáři:

Chce to app/…
Ale web server beží v www/ a app is ../app

proto: restriction in effect a Operation not permitted

Co s tím mohu dělat?

možná jsem určil kořenovej adresář předtím trochu jinak a pomocí httaccess změnil url.

Těžko říct. Nějaké nápady? Já myslím že by to mělo fungovat i přesto, protože k nim nepřistupuju přes url bar ale ve scriptech, nemám pravdu?

Díky

CZechBoY
Člen | 3608
+
0
-

Zkus napsat na hosting jestli ti nepřidaj include path /mnt/data/accounts/q/qteck01/data/www/kerouac_new/.

Nebo to můžeš zkusit sám v .htaccess, nebo v nějakém úvodním php skriptu (index.php) přes ini_set.

Editoval CZechBoY (8. 1. 2017 15:06)

qteck
Člen | 164
+
0
-

v log souboru mi to píše teďka pro změnu:

Compile Error

Redefinition of parameter $foo search►

Source file

File: .../vendor/nette/nette/Nette/Utils/Finder.php:225

215:         * Returns per-path iterator.
216:         * @param  string
217:         * @return \Iterator
218:         */
219:        private function buildIterator($path)
220:        {
221:            $iterator = new \RecursiveDirectoryIterator($path, \RecursiveDirectoryIterator::FOLLOW_SYMLINKS);
222:
223:            if ($this->exclude) {
224:                $filters = $this->exclude;
225:                $iterator = new Nette\Iterators\RecursiveFilter($iterator, function($foo, $foo, $file) use ($filters) {
226:                    if (!$file->isDot() && !$file->isFile()) {
227:                        foreach ($filters as $filter) {
228:                            if (!call_user_func(
David Matějka
Moderator | 6445
+
0
-

Co mas za verzi nette? melo by stacit aktualizovat. mas tam verzi nette, ktera nepodporuje php7

qteck
Člen | 164
+
0
-

vážně? nn, verze nette je stará ale server asi jede pravě teď na php 7.

doufám že se to celé nezboří když tomu dám aktualizaci.

qteck
Člen | 164
+
0
-

tak jo, tak to bylo nastavením open base dir a verzí php.

qteck
Člen | 164
+
0
-

tak jsem rozběhl ale po aktualizaci nette mi to píše:

Warning: require(/mnt/data/accounts/q/qteck01/data/www/kerouac_new/vendor/composer/../tracy/tracy/src/shortcuts.php): failed to open stream: No such file or directory in /mnt/data/accounts/q/qteck01/data/www/kerouac_new/vendor/composer/autoload_real.php on line 66

Fatal error: require(): Failed opening required '/mnt/data/accounts/q/qteck01/data/www/kerouac_new/vendor/composer/../tracy/tracy/src/shortcuts.php' (include_path='.') in /mnt/data/accounts/q/qteck01/data/www/kerouac_new/vendor/composer/autoload_real.php on line 66

nějakej nápad proč tam nejsou??

CZechBoY
Člen | 3608
+
+1
-

Asi si tam ten soubor tam nenahrál.

qteck
Člen | 164
+
0
-

okay, winscp failed uploading.

qteck
Člen | 164
+
0
-

zda se že je všecko na svém místě ale dostávám 500,

a neukládá mi to žádnej error log i přesto že je laďěnka zapnutá.

CZechBoY
Člen | 3608
+
0
-

Zapni si debug mod pro sebe a koukni na to v debug modu.
Cesta k logům je zapisovatelná pro uživatele spouštějícího php?

qteck
Člen | 164
+
0
-

Okay, to byl správný krok.

Configuration section 'nette.application' is deprecated, use section 'application' (without 'nette') search► skip error►

Source file

Našel jsem o tom zmínku, ale přesto nemám tušení co s tím.

Configuration section 'nette.application' is deprecated, use section 'application' (without 'nette')
Ta hláška je myslím všeříkající :-) Stačilo odstranit sekci nette: a to co bylo v ní přesunout na stejnou úroveň, jako bylo nette.

O jaké sekci nette se tu povídá?

Díky
CZechBoY
Člen | 3608
+
0
-

V nějakém konfiguráku (např. config.neon) máš nastavení pro nette.application, ale nově se už prefix nette. nepoužívá, proto přepiš nette.application: na application:.

qteck
Člen | 164
+
0
-

nic takové v configech není.

uestla
Backer | 799
+
0
-

Ani obecnou sekci nette: nikde nemáš?

PS: zapni si debug mód jen pro svou IP adresu – takhle se ti za chvilku podíváme na hesla k databázi apod. :-/

qteck
Člen | 164
+
-1
-

a je to další:

The noescape shortcut {!...} is deprecated, use {...|noescape} modifier on line 12. search► skip error►

Source file

žádné info o tom moc není.

Nějaký nápad?

Díky.

CZechBoY
Člen | 3608
+
+1
-

Jak můžeš furt psát, že žádný info o tom nikde není, když v té hlášce je přímo fix na ten problém?!

{!$row->perex}

přepiš na

{$row->perex|noescape}

Editoval CZechBoY (8. 1. 2017 17:53)

qteck
Člen | 164
+
0
-

:D, okay, už je to dlouho co jsem psal v nette, netušil jsem že tam byly takový věci jako {! } ale nakonec jsem to pořešil ještě předtím než jsem si přečetl tvojí odpověď. Taky to chtělo změnit trim na stripHtml a pár dalších věcí.

Díky moc za pomoc, zdá se že to teď funguje hezky.

Mysteria
Člen | 797
+
+1
-

Jenom dodám, že tyhle věci jsou poměrně pěkně popsány v migračních návodech mezi jednotlivými verzemi: https://doc.nette.org/…tions/to-2-4