file system restriction, openbase dir, po vymazání a nahrání té stejné verze
- qteck
- Člen | 164
AHoj,
Stránka mi vrací tyto chyby. Vše se zdá nastavené dobře. Kořenový adresář v amdinistraci je taky v pořádku.
Web normálně fungoval, pak jsem ho omylem smazal a obnovil ze zálohy hostingu.
Web by měl být beze změny ale není, vypisuje mi to chyby které můžete najít po kliknutí na odkaz.
Pro ilustraci je zkopíruji i sem.
`
Warning: require(): open_basedir restriction in effect.
File(/mnt/data/accounts/q/qteck01/data/www/kerouac_new/app/bootstrap.php) is not
within the allowed path(s):
(/mnt/data/accounts/q/qteck01/data/www/kerouac_new/www:/tmp/uploads:/www/sqluploads)
in /mnt/data/accounts/q/qteck01/data/www/kerouac_new/www/index.php on
line 6
Warning: require(/mnt/data/accounts/q/qteck01/data/www/kerouac_new/app/bootstrap.php): failed to open stream: Operation not permitted in /mnt/data/accounts/q/qteck01/data/www/kerouac_new/www/index.php on line 6
Fatal error: require(): Failed opening required ‚/mnt/data/accounts/q/qteck01/data/www/kerouac_new/www/../app/bootstrap.php‘ (include_path=‚.‘) in /mnt/data/accounts/q/qteck01/data/www/kerouac_new/www/index.php on line 6`
Díky,
Petr.
- qteck
- Člen | 164
Jsem to stáhl z backup serveru v archivu, rozbalil to a nahrál do původní lokace.
Problém je i trošičku to, že jsem si s tím potom hrál když jsem se to snažil vyřešit. Takže teď je to ve stavu, kdy si nejsem moc jistej jestli je to vše opravdu původní.
Ale začalo to touto chybou která přetrvává, takže ten stav je stejný.
Právě teď mužu vidět že to otevírá soubory, které nejsou v www adresáři:
Chce to app/…
Ale web server beží v www/ a app is ../app
proto: restriction in effect a Operation not permitted
Co s tím mohu dělat?
možná jsem určil kořenovej adresář předtím trochu jinak a pomocí httaccess změnil url.
Těžko říct. Nějaké nápady? Já myslím že by to mělo fungovat i přesto, protože k nim nepřistupuju přes url bar ale ve scriptech, nemám pravdu?
Díky
- qteck
- Člen | 164
v log souboru mi to píše teďka pro změnu:
Compile Error
Redefinition of parameter $foo search►
Source file
File: .../vendor/nette/nette/Nette/Utils/Finder.php:225
215: * Returns per-path iterator.
216: * @param string
217: * @return \Iterator
218: */
219: private function buildIterator($path)
220: {
221: $iterator = new \RecursiveDirectoryIterator($path, \RecursiveDirectoryIterator::FOLLOW_SYMLINKS);
222:
223: if ($this->exclude) {
224: $filters = $this->exclude;
225: $iterator = new Nette\Iterators\RecursiveFilter($iterator, function($foo, $foo, $file) use ($filters) {
226: if (!$file->isDot() && !$file->isFile()) {
227: foreach ($filters as $filter) {
228: if (!call_user_func(
- David Matějka
- Moderator | 6445
Co mas za verzi nette? melo by stacit aktualizovat. mas tam verzi nette, ktera nepodporuje php7
- qteck
- Člen | 164
tak jsem rozběhl ale po aktualizaci nette mi to píše:
Warning: require(/mnt/data/accounts/q/qteck01/data/www/kerouac_new/vendor/composer/../tracy/tracy/src/shortcuts.php): failed to open stream: No such file or directory in /mnt/data/accounts/q/qteck01/data/www/kerouac_new/vendor/composer/autoload_real.php on line 66
Fatal error: require(): Failed opening required '/mnt/data/accounts/q/qteck01/data/www/kerouac_new/vendor/composer/../tracy/tracy/src/shortcuts.php' (include_path='.') in /mnt/data/accounts/q/qteck01/data/www/kerouac_new/vendor/composer/autoload_real.php on line 66
nějakej nápad proč tam nejsou??
- qteck
- Člen | 164
zda se že je všecko na svém místě ale dostávám 500,
a neukládá mi to žádnej error log i přesto že je laďěnka zapnutá.
- qteck
- Člen | 164
Okay, to byl správný krok.
Configuration section 'nette.application' is deprecated, use section 'application' (without 'nette') search► skip error►
Source file
Našel jsem o tom zmínku, ale přesto nemám tušení co s tím.
Configuration section 'nette.application' is deprecated, use section 'application' (without 'nette')
Ta hláška je myslím všeříkající :-) Stačilo odstranit sekci nette: a to co bylo v ní přesunout na stejnou úroveň, jako bylo nette.
O jaké sekci nette se tu povídá?
Díky
- qteck
- Člen | 164
a je to další:
The noescape shortcut {!...} is deprecated, use {...|noescape} modifier on line 12. search► skip error►
Source file
žádné info o tom moc není.
Nějaký nápad?
Díky.
- qteck
- Člen | 164
:D, okay, už je to dlouho co jsem psal v nette, netušil jsem že tam byly takový věci jako {! } ale nakonec jsem to pořešil ještě předtím než jsem si přečetl tvojí odpověď. Taky to chtělo změnit trim na stripHtml a pár dalších věcí.
Díky moc za pomoc, zdá se že to teď funguje hezky.
- Mysteria
- Člen | 797
Jenom dodám, že tyhle věci jsou poměrně pěkně popsány v migračních návodech mezi jednotlivými verzemi: https://doc.nette.org/…tions/to-2-4