Markette\Gopay – kontrola stavu platby a další věci
- kejlicz
- Člen | 201
Ahoj všem.
Prosím o rady ohledně Gopay. Používám Markette\Gopay v3 redirect režim. není mi jasný pár věcí.
- když chci „ručně“ ověřit stav platby, bez toho aniž by mi přišla HTTP notifikace, co k tomu potřebuju? Mám si ukládat ty všechny parametry (paymentSessionId, targetGoId, encryptedSignature, orderNumber ..) a tyhle údaje použít ke znovusestavení platby a pak jí ověřit?
- jaké může mít platba stavy? V dokumentaci se mluví o tom, zda je zaplacená nebo falešná. jsou i další jako zrušená, čekající na platbu????
- jde nějak vyvolat druhý pokus o zaplacení? Třeba když někdo použije offline platbu (bankovní účet) a peníze se někde zaseknou, tak aby si mohl klient kliknout a mohl jakoby zaplatit znovu stejnou platbu? Nebo se ta platba musí zrušit a založit nová?
Díky za pomoc.
Martin
- Felix
- Nette Core | 1247
Ahoj.
Zkus nejdriv mkrnout do dokumentace, tam je tohle vsechno popsane.
ad 1) Potrebujes paymentSessionId. TargetGoId je myslim konstatni, neni? EncryptedSignature je unikatni pro kazdy request. OrderNumber je jenom identifikace tvoji objednavky, ve tvem systemu. Napriklad variabilni system.
ad 2) Tohle je vsechno v dokumentaci. Tech stavu je asi 8. Jsou dost podobne jako zde (https://doc.gopay.com/cs/#…).
ad 3) Druhy pokus myslim udelat lze, ale k tomu mozna bude potreba
parentPaymentSessionId
. Vetsinou kvuli historii plateb jsme
zakladali novou platbu. A starou oznacili jako FAILED. Zkusil bych napsat na
gopay, pokud to nevyctes z dokumentace. Vzdycky dobre poradi.
Mej se fajn.
Felix