Postranní blok na všech stránkách webu

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
Username
Člen | 36
+
0
-

Ahoj,
jak řešíte postranní blok? Moje představa je taková, že bych chtěl vytahovat data z databáze, zpracovat je a výsledek bych chtěl zobrazovat v postranním bloku, který bude viditelný na všech stránkách webu. Díky za pomoc.

CZechBoY
Člen | 3608
+
0
-

Obsah co ma byt navetsine stranek davam do @layout.latte

Lumeriol
Generous Backer | 64
+
0
-

Do hlavní šablony @layout.latte includuju šablonu s postranním obsahem.

Username
Člen | 36
+
0
-

CZechBoY napsal(a):

Obsah co ma byt navetsine stranek davam do @layout.latte

A ty v @layout.latte vytahuješ data z databáze a zpracováváš je? Bylo by to asi nejjednodušší. Co jsem četl různě v návodech a dokumentaci tak psali, že data má zpracovávat model a přes presenter se mají dostat do šablony. Tak nevím kudy na to.

@layout.latte používám pro menu, hlavičku, patičku atd., ale jsou to statické části. Moje představa, možná je špatná, je taková, že bych potřeboval obdobu {block content}. Někdo radil dát do BasePresenteru komponentu a dědit jí do všech Presenterů.

Username
Člen | 36
+
0
-

Lumeriol napsal(a):

Do hlavní šablony @layout.latte includuju šablonu s postranním obsahem.

Jak tu includovanou šablonu s postranním obsahem naplníš daty?

CZechBoY
Člen | 3608
+
+2
-

Pokud je to neco slozitejsiho tak komponentu do BasePresenteru a v @layout.latte vypsat jen {control postranniPanel}

akadlec
Člen | 1326
+
0
-

Buď komponenta/y jak padlo výše a nebo mohu nabídnout widgety což jsou takové specální komponenty. Hlavně pokud jseš třeba z wpressu, joomly apod tak budeš vědět oč jde :D

Username
Člen | 36
+
0
-

Díky všem, vyřešil jsem to komponentou.