[?BUG?] Problem s novema sablonama nebo s DataGridem

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
phx
Člen | 651
+
0
-

Zdravim…

Po dlouhe dobe jsem si zcal hrat s Romanovim DataGridem. Hodne me potrapili aktualni upravy v AppForm diky kterym DataGrid nefunguje jak ma. Nakonec se podarilo. (Romane pokud chces upraveny DG tak se ozvy)

V dalsi fazi byl AJAX na DataGridu a zde si uz nevim rady. Ladenka mi tvrdi neco o chybejici sablone cislo 1. Tusim, ze problem bude v novych sablonach (bloky) a mozna bude souviset i s novym rozvrzenim modulu.

Zde je vypis z ladenky: http://nette.phx.cz/ladenka.html

Za jakoukoliv pomoc budu vdecny!!!

Jan Tvrdík
Nette guru | 2595
+
0
-

Někde ti chybí zavináč. Tipuji ten před extends.

phx
Člen | 651
+
0
-

Nejsem si tim 100% jist, ale zde https://forum.nette.org/…acnem-poradi se uz @ nepouzivaji, nebo jo?

Honza Kuchař
Člen | 1662
+
0
-

zavinace se pokud vim pouzivaji porad. tohle se mi objevilo, kdyz jsem zapomel zavinac v layoutu. typicky block content

Jan Tvrdík
Nette guru | 2595
+
0
-

David o AJAXU v Nette přednáší v sobotu na WebExpu, takže už nemá na odstranění zavináčů moc času.

phx
Člen | 651
+
0
-

Ha uz jsem to nasel.

https://forum.nette.org/…leni-sablony

No tak uz mi to jede. Jen mi to prijde divne. Mel jsem totiz tuseni, ze jak David publikoval nove sablony na PS tak, ze uz v novych sablonach nejsou potreba @. A ejhle:(

romansklenar
Člen | 655
+
0
-

phx napsal(a):

Zdravim…

Po dlouhe dobe jsem si zcal hrat s Romanovim DataGridem. Hodne me potrapili aktualni upravy v AppForm diky kterym DataGrid nefunguje jak ma. Nakonec se podarilo. (Romane pokud chces upraveny DG tak se ozvy)

Ahoj, mohl bys mi poslat ten upravený datagrid? Mrknu se na to a když bude všechno šlapat tak to opatchuju a vydám snad už v nové verzi.

Jakub Šulák
Člen | 222
+
0
-

můžu se jen zeptat, zda ta nová verze bude přinášet nějakou novou funkčnost, nebo bude „jen“ reagovat na změny v nette?

PS: tvůj datagrid je super!

romansklenar
Člen | 655
+
0
-

No ta „nová funkčnost“ už tam je 3 měsíce, jen to není popsané v dokumentaci :)

na1k
Člen | 288
+
0
-

Dovolím si pokračovat tady se svým problémem – název je výstižný :)

Zřejmě jde o chybu u mě, ale pozoruji ji jen u dataGridu (jakožto jediné 3rd party komponenty). Přecházel jsem na novou revizi Nette obsahující nové členění adresářů modulů, ale i nové šablony. Používám naprosto jednoduchý @layout s jediným @{include #content} a šablony view vždy uvozuji {block #content}.

Pokud ale v šabloně vykresluji DG (@{control grid}), tak se celé vykreslení rozpadne, a to tak, že snippet datagridu a vše co v šabloně bloku následovalo za ním se vykreslí jako první a pak až se vykreslí zbytek stránky. Snad to popisuji srozumitelně.

Očekávaný výstup (postupně):

• začátek layoutu
  • začátek includované šablony
  • datagrid (v includované šabloně)
  • konec includované šablony
  • konec layoutu

Ale namísto toho dostávám:

• datagrid
  • konec includované šablony
  • začátek layoutu
  • začátek includované šablony
  • konec layoutu

Budu opravdu rád za každou radu nebo alespoň nakopnutí, opravdu se mi nechce downgradovat na revizi bez nových šablon :(
(Edit: Nette tuším na včerejší revizi, DG právě stažen z repo)

Editoval na1k (23. 10. 2009 21:41)

romansklenar
Člen | 655
+
0
-

@{block #content}

na1k
Člen | 288
+
0
-

romansklenar, wow, díky! Jsem idiot, že jsem to nevyzkoušel, ale v životě mě nenapadlo, že může zavináč (chybějící) způsobit něco takového. Vždycky jsem si jej spojoval s AJAXem ve smyslu že mění chování bloku pokud je request z JS.