[Snippets] Špatné vykreslení šablony

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
Papoušek
Člen | 16
+
0
-

Zdravím,

snažím se vniknout do používání snippetů a narazil jsem na problém. Mám následující šablony:

@layout.phtml

...
{block #content}
	...
	{block #subcontent}{/block}
	...
{/block}
...

Presenter/@layout.phtml

{extends ../@layout.phtml}

{block #subcontent}
	...
	{block #subsubcontent}{/block}
	...
{/block}

Presenter/view.phtml

{extends @layout.phtml}

{block #subsubcontent}
	@{$component->render()}
{/block}

component.phtml

{snippet component-name}....{/snippet}

Překreslování snippetu funguje, jak má, jenže komponenta se vykreslí ihned na začátku stránky, tzn. uplně mimo očekávané místo ještě před tagem <html>.

Ondrej
Člen | 110
+
0
-

Papoušek napsal(a):
Překreslování snippetu funguje, jak má, jenže komponenta se vykreslí ihned na začátku stránky, tzn. uplně mimo očekávané místo ještě před tagem <html>.

zavinače, zavináče @@@@@ ;)

Papoušek
Člen | 16
+
0
-

Ondrej napsal(a):

Papoušek napsal(a):

zavinače, zavináče @@@@@ ;)

Myslel jsem, že když mi funguje překreslování, tak v tom problém nebude. Dal jsem je tedy před každou množinovou závorku v té posloupnosti šablon a funguje. Díky moc.

Jsou někde ty zavináče více vysvětlené? Je o nich zmínka v průvodci programátora a samozřejmě tady na fóru, ale …

Majkl578
Moderator | 1364
+
0
-

Papoušek napsal(a):
Jsou někde ty zavináče více vysvětlené? Je o nich zmínka v průvodci programátora a samozřejmě tady na fóru, ale …

ještě ne, viz: https://doc.nette.org/…late-filters#…
u nových šablon je třeba dát zavináč před include i pred definici bloku, pak to funguje jak má :)

kravčo
Člen | 721
+
0
-

Majkl578 napsal(a):

u nových šablon je třeba dát zavináč před include i pred definici bloku, pak to funguje jak má :)

Podotýkam, že ho treba zatiaľ… David pracuje na tom, aby sa zavináčová mágia stala minulosťou…