Jak testujete rychlost aplikace?

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
Oli
Člen | 1215
+
0
-

Mám aplikaci, kde začíná být kritická rychlost a moc nevím jak rychlost otestovat. Na localhostu i na produkci…

Jde o to, že ať vyzkouším Blackfire nebo se jen koukám do debug baru, tak ty hodnoty lítají. Aktuálně od nějakých 65 – 250 ms. Nejčastěji 80 – 160 ms. A pokud provedu změnu, která by teoreticky měla být rychlejší, tak mám pár požadavků rychlejších a pár pomalejších než před změnou…

Máte nějakej repeater, kterej provede jakoby několik refreshů a vyplivne data? A/nebo něco co simuluje víc uživatelů zároveň?

Felix
Nette Core | 1245
+
+1
-

Muzes zkusi pouzit Apache Benchmark.

Pouziti je uplne easy.

Tharos
Člen | 1030
+
+3
-

Pokud jde o aplikaci, která už je v produkci, výborným nástrojem je New Relic.

Ten ti o aplikaci řekne úplně vše… A hlavně vše měří na reálném trafficu, nic syntetického.

Kluci z Dáme Jídlo napsali a dali k dispozici hotovou integraci do Nette.

Jan Tvrdík
Nette guru | 2595
+
+1
-

@Oli Blackfire dělá 10 požadavků, které průměruje; když něco zrychluješ, tak tě většinou nezajímají ani tak konkrétní časy jako kolik procent času co trvá (protože procenta méně kolisají).

Oli
Člen | 1215
+
0
-

Díky za tipy!

@Felix zkusil jsem a na takový prvotní otestování to je asi ok. Zkoušel jsem to na localhostu (před změnou, po změně) a moc nechápu Failed requests. Vrací mě to:

Complete requests:      1000
Failed requests:        798
   (Connect: 0, Receive: 0, Length: 798, Exceptions: 0)

No a podle dokumentace Complete requests vrací The number of successful responses received. Proč teda mám všechny jako úspěšně obdržený, když na druhým řádku mě to říká, že jich je 798 neúspěšných? A jak to mám interpretovat? Že z těch 1000 požadavků bylo odbaveno jen 202 a zbytek vrátil jakože chybu?

@Tharos New relic zkusím nadhodit, ale nevím jestli mě to vzhledem k ceně projde :-)
@JanTvrdík nevěděl jsem, že dělá průměr z 10 požadavků. To je dobrý, celkem použitelný. Dělá to i přes ten jejich doplněk do prohlížeče? Přijde mi to moc rychlí na to aby to stihlo 10 požadavků :-)

CZechBoY
Člen | 3608
+
0
-

@Oli jsem koukal na ceník a pro 1 mašinu to je max 200$/měsíc což není zas tak moc (jestli by to platila firma :-))

Jan Tvrdík
Nette guru | 2595
+
0
-

Dělá to i přes ten jejich doplněk do prohlížeče?

Ano.