SelectBox aneb uživatelem přidaná hodnota
- Polki
- Člen | 553
Zdravím dnes podruhé,
mám jednu špecialitku pro chytré hlavičky. :D
Úkol je jasný. Ve formuláři udělat SelectBox, díky kterému si bude moci
uživatel vybrat z předem určených kategorií. Sám ale může kategorie
přidávat. Aby nemusel být někde nový formulář pro přidávání
kategorie, vypadl z mé malé hlavy nekontrolovatelně skvělý nápad.
Chci aby si mohl uživatel vybrat ze selectu a pokud mu žádná z hodnot nebude vyhovovat, napíše tam vlastní, která se přidá do databáze a ze které bude moci příště vybírat také. Požadavek je, aby řešení vypadalo stejně jako SelectBox.
Nepřístupné jsou možnosti použití textového inputu s našeptávačem.
Valte na mne hromady nápadů a inovativních technik. :D
- GEpic
- Člen | 566
Polki napsal(a):
Děkuji děkuji děkuji. Vím, že když mi bylo 12, tak jsem toto řešení někde viděl, ovšem jsem jej nikdy nepoužil, takže se mi to vykouřilo z hlavy. Děkuji moc za informaci.
Tak toto si určitě ve 12ti neviděl. Pozor na prohlížeče, ve kterých se to bude používat.
Každopádně, co se stane pokud někdo přidá 2× stejnou kategorii, ale s nějakým TYPEm? Běžná zkušenost…
Editoval GEpic (9. 8. 2016 22:26)
- Polki
- Člen | 553
Vím, že ve 12-ti (před 10 lety), jsem viděl na jedné staré stránce SelectBox, do kterého se dala vepsat hodnota. Jak to bylo udělané už netuším. :D Proto mne také napadlo to tak udělat i u sebe. Pokud to chápu správně, tak na prohlížečích, na kterých to nebude fungovat se zobrazí čistě jen textové pole. To je v pořádku, jen bude muset uživatel pořád dokola ručně psát to samé místo aby si mohl vybrat z nabídky. Duplicitní hodnoty do databáze samozdřejmě přidávat nebudu. Každopádně bych rád věděl, o jakých TYPEch se to mluví, abych předešel případným obtížím.
- GEpic
- Člen | 566
Polki napsal(a):
Vím, že ve 12-ti (před 10 lety), jsem viděl na jedné staré stránce SelectBox, do kterého se dala vepsat hodnota. Jak to bylo udělané už netuším. :D Proto mne také napadlo to tak udělat i u sebe. Pokud to chápu správně, tak na prohlížečích, na kterých to nebude fungovat se zobrazí čistě jen textové pole. To je v pořádku, jen bude muset uživatel pořád dokola ručně psát to samé místo aby si mohl vybrat z nabídky. Duplicitní hodnoty do databáze samozdřejmě přidávat nebudu. Každopádně bych rád věděl, o jakých TYPEch se to mluví, abych předešel případným obtížím.
TYPO – Typing Problem \ Mistake – překlepy v názvech :)
PS:
Ač nerad to doporučuji, můžeš se zkusit podívat i na toto:
https://jqueryui.com/autocomplete/
Prostě začne psát název, pokud existuje, zaklikne, pokud neexistuje, nechá vyplněný svůj a bude pokračovat. Dá se to nastavit jak potřebuješ. :)
Editoval GEpic (10. 8. 2016 0:11)