Defaultní jazyk angličtina?

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
Lebow
Člen | 9
+
0
-

Ahojte,
vytvořil jsem si malý web, ale když jsem si začal formátovat data, tak mně to vyhazuje anglické měsíce :( neví někdo jak to počeštit?

|date:'dd.MM.yyyy'

a ještě bych se rád zeptal, jak se nejjednodušeji zbavit složky www v URL? Něco jsem našel na fóru – někdo celý www překopíruje přímo do rootu a někdo to dělá pomocí .htaccess (žádné, které jsem našel, mně nefungovalo spolehlivě). Jaká je podle Vás nejlepší cesta?

díky :)

Editoval Lebow (10. 7. 2016 21:58)

igor.pocta
Člen | 100
+
0
-

Ahoj,

já používám tento .htaccess v rootu:

<IfModule mod_rewrite.c>
  RewriteEngine On
  RewriteRule ^$ www/ [L]
  RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
  RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
  RewriteCond %{REQUEST_URI} !^www/
  RewriteRule ^(.*)$ www/$1
</IfModule>

Pokud se nepletu, tak ty názvy měsíců v angličtině jsou na straně PHP. Pokud je máš na serveru, měla by jít použít funkce setlocale(), nebo si napiš nějaký helper v Nette

Editoval igor.pocta (11. 7. 2016 14:05)

David Matějka
Moderator | 6445
+
+3
-

a ještě bych se rád zeptal, jak se nejjednodušeji zbavit složky www v URL? Něco jsem našel na fóru – někdo celý www překopíruje přímo do rootu a někdo to dělá pomocí .htaccess (žádné, které jsem našel, mně nefungovalo spolehlivě). Jaká je podle Vás nejlepší cesta?

nejlepsi je nastavit document root webserveru do slozky www

norbe
Backer | 405
+
-1
-

Co se počeštění týká, koukni se na setlocale. Může se stát že ti to na češtinu (kód cs_CZ, případně cs_CZ.utf8) nepůjde přepnout, pak je potřeba se obrátit na správce webserveru, aby ti ji doinstaloval…

Jan Tvrdík
Nette guru | 2595
+
0
-

setlocale bych velmi důrazně doporučoval neměnit, dost zásadně to mění chování PHPka.