Xdebug a Composer (varování o propadu výkonu Composeru)
- BigCharlie
- Člen | 283
Pokud potřebuješ xdebug jen pro testy, co vlastní php.ini pro tester, kde bys ho povolil?
- Šaman
- Člen | 2665
Jj, mám to rozepsané, ale zasekl jsem se v rámci prokrastinace na
phpfashion
. David tam v jednom blogu sliboval, že napíše něco
o těch programátorech, co nepoužívají IDE a nedebugují.
Takže ano, na testy musím Xdebug skutečně povolit v samostatném
php.ini
, ale pokud chci krokovat i běžný kód, mám Xdebug
povolený. Z těch, co ho používáte, řešíte to nějak, nebo prostě
hlášku v composeru ignorujete a nezpůsobuje to problémy?
Dodatek: Tady je ten článek :) „O programátorech, kteří píší kód v poznámkovém bloku, ať už se jmenuje TextMate nebo Sublime, namísto plnohodnotného IDE, a nemohou proto kód krokovat, napíšu článek někdy příště.“(DG) Z toho usuzuji, že vypnutí Xdebug mimo testy není ideální řešení, i když zatím mě moc nepřesvědčil…
Editoval Šaman (2. 5. 2016 21:27)
- Jan Tvrdík
- Nette guru | 2595
Xdebug můžeš mít standardně vypnutý a povolit ho jenom pro jeden z interpretrů v PhpStormu. Většinou, když pouštíš skript v PhpStormu, tak je to proto, že ho chceš následně debugovat. Když občas (typicky kvůli benchmarkům) potřebuji v PhpStormu PHP bez Xdebug, tak vlezu do nastavení a změním výchozí interpret.
Pokud chceš debugovat i z prohlížeče, tak musíš Xdebug povolit i v
php.ini
, které se tam načítá (což se např. v Apache
nastavuje direktivou PHPIniDir
). V php.ini
, které se
načítá v CLI (to je to, co je ve stejné složce jako php.exe
),
pak můžeš mít Xdebug vypnutý.
- Jan Tvrdík
- Nette guru | 2595
Jsem to zase trochu rozepsal, já jsem vždycky líný psát a pak mi dojde, že ta odpověď není moc jasná =)
- castamir
- Člen | 629
@Šaman v IDE si nastav (minimálně) 2 konfigurace PHP (jednu s xdebugem, druhou bez) jak ti ukázal @JanTvrdík.
V závislosti na tom, co všechno spouštíš přes IDE si pak zvol výchozí nastavení interpretu. Já třeba přes IDE spouštím výhradně testy, takže u mě má smysl mít výchozí nastavení se zaplým xdebugem. Výchozí nastavení PHP jako takového má ale xdebug vypnutý.