Pomoc s unit testováním, návod v dokumentaci nefunguje

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
prcharom
Člen | 28
+
0
-

Ahoj, zajímalo by mě, jakou verzi nette/tester mám stáhnout, aby vše fungovalo podle jednoduchého návodu v dokumntaci (https://tester.nette.org/cs/#…).

chci mít:
src/Myclass.php … definice
tests/Myclass.phpt … testovani

a chci nactenim jekekoliv stranky v prohlizeci test spustit, nechci to ovladat pres prikazovou radku. Lze to?

Pavel Kravčík
Člen | 1196
+
0
-

A co přesně na tom nefunguje?

Minulý víkend jsem to zkusil poprvé a s vydáním testovacího balíčku na packagist to zabere jedno odpoledne.

Trochu jsem chvíli zápasil s @lock, ale to na jednoduchý test nepotřebuješ.

Myslím, že bez příkazové řádky to určitě nepoběží. :)

prcharom
Člen | 28
+
0
-

Vadí mi, že nic není jednotný. Každou chvilku někdo mění adresářovou strukturu a ty příklady v dokumentaci neodpovídají. Jde mi jen o to, jestli někdo neví s jakou verzí testeru je pracováno v dokumentaci.

Editoval prcharom (26. 4. 2016 16:10)

David Matějka
Moderator | 6445
+
0
-

Tester je samostatny projekt, ktery se necha pouzit i mimo nette, proto adresarova struktura neodpovida napriklad sandboxu. Pokud pouzivas kompletni nette fw, tak kod davej dle struktury sandboxu. Dokumentace je ale aktualni.

prcharom
Člen | 28
+
0
-

No to naprosto chápu, ale adresářová struktura toho nette/testeru, ktera je popsana v dokumentaci, tak neodpovida adresarove strukture nejnovejší verze nette/testeru. V dokumentaci jsou popsany, cesty na spusteni a podobne, ty taky neodpovidaji nejnovejsi verzi. Neco malo z toho jsem uz rozlustil, ale furt tam mam chybu, kterou odmitam hledat pul dne. Tak zkousim touto cestou zjisti pro jakou verzi nette/testeru byla dokumentace vytvorena. Kde vsechny ty cesty odpovidaji skutecnosti a nemusim neustale resit nejaky chyby konfigurace a muzu se uz konecne zamerit na UNIT testy.

Editoval prcharom (26. 4. 2016 16:36)

David Matějka
Moderator | 6445
+
0
-

Co konkretne neodpovida?

prcharom
Člen | 28
+
0
-

Už třeba jen

Toto je třeba špatně

php tester/src/tester.php    # při ruční instalaci

V nové verzi

php tester/tester.php    # při ruční instalaci

A mnoho dalšího, prostě se mi to nechce louskat, tu verzi asi nikdo neví co?

David Matějka
Moderator | 6445
+
0
-

ten soubor se pri rucni instalaci opravdu nachazi v tester/src/tester.php

prcharom
Člen | 28
+
0
-

Klasicky jsem stáhl, odkazovaný zip s připravenou adr. strukturou. Jestli je tohle ok, že se uživatelům dělají „naschvály“, pak se zlobim asi zbytecne… Naivně jsem si predstavoval, ze dodrzenim postupu z dokumentace dosahnu slibovanemu vysledku…

Editoval prcharom (26. 4. 2016 16:56)

prcharom
Člen | 28
+
0
-

David Matějka napsal(a):

ten soubor se pri rucni instalaci opravdu nachazi v tester/src/tester.php

Opravdu? Tak já nevím, stahl jsem v1.7.1 a mam ho v tester/tester.php

CZechBoY
Člen | 3608
+
0
-
David Matějka
Moderator | 6445
+
0
-

Asi si rozbalil do slozky tester pouze obsah adresare src a tedy ne tak, jak je to popsane v dokumentaci.

prcharom
Člen | 28
+
0
-

CZechBoY napsal(a):

@prcharom on je v obou složkách ;-)
https://github.com/…r/tester.php
https://github.com/…c/tester.php

V tom případě je v dokumentaci opět chyba, postupuji-li dle navodu v dokumentaci, tak

cd demo #v nasem pripade slozka tester

#pote lze spustit prikazy (nevim jestli vadi, kterym z tech dvou prikazu ho spustim)
php src/tester.php
php tester/tester.php

#ale ne
php tester/src/tester.php

adresarova struktura nette/testeru popsanyho v dokumentaci je nasledujici

demo/
├── src/           # kód aplikace, který chceme testovat
├── tester/        # kód staženého Testeru
│   ├── src/
│   ├── tests/
│   ├── ...
│   └── readme.md
│
└── tests/         # testy, které vytváříme

Coz je jina struktura, nez ma soucasna verze. Jinak tuhle drobnost jsem uz vyresil a jen podotykam, ze se lisi napriklad v tomhle, ale je tam dalsi chyba, kterou jsem nevyresil, proto jsem chtel vedet tu verzi v ty dokumentaci, abych ty testy mohl udelat.

EDIT: Hele mám takovej drobnej nápad, že já nestahuji celou adr. strukturu, ale to co stahnu je pouze ta slozka tester/, to je dost mozny a to bych se pak samozrejme omluvil zucastnenym za mrhani sveho casu..

Editoval prcharom (26. 4. 2016 17:25)

David Matějka
Moderator | 6445
+
0
-

ale ta adresarova struktura nepopisuje zdrojovy kod testeru, ale tve aplikace. Ty si vytvoris slozky src, tests a do slozky tester rozbalis stazeny archiv.

prcharom
Člen | 28
+
0
-

David Matějka napsal(a):

ale ta adresarova struktura nepopisuje zdrojovy kod testeru, ale tve aplikace. Ty si vytvoris slozky src, tests a do slozky tester rozbalis stazeny archiv.

Hm a jsem doma :-D tak díky moc, jdu na to, zmátlo mě, že to má úplně stejnou strukturu, jako ten tester vnitřně, já myslel, že jsem stáhal celý balíček „demo“ akorát pod názvem „tester“. Tak to sorry kluci a moc děkuju za pomoc.