Nette\InvalidArgumentException v souboru Container.php
Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
- razorlight
- Člen | 15
Ahoj, dneska sem se setkal s chybou
<?php
Nette\InvalidArgumentException: First parameter must be an array, boolean given. in .../test/vendor/nette/forms/src/Forms/Container.php:63
?>
Víte někdo co s tim? Verze PHP je 5.6, cache smazaná a hláška mi neukazuje na kterým řádku v kódu by to mohlo být. Ve vendoru sem nic nedělal
Díky za odpovědi
- David Matějka
- Moderator | 6445
Kdyz si rozklikas callstack v ladence, tak to najdes. Nekde posilas do setValues metody boolean namisto pole. Mozna bych tipoval, ze tam posilas radek k editaci, ale neexistuje, tak Selection vratilo false.
- razorlight
- Člen | 15
já právě nikde do formuláře nic nenačítám a u mě na localhostu to funguje v pohodě ale když sem to dal ven na testovací server tak tahle chyba. Používám dva formuláře:
<?php
$form = new Form();
$form->addUpload('img', 'Soubor: ')->addRule(Form::IMAGE, 'Soubor musí být JPEG, PNG nebo GIF.');
$form->addText('popis', 'Popis: ', 50)->addRule(Form::FILLED, 'Je nutné zadat informace o obrázku.');
$form->addSubmit('create', 'Nahrát');
$form->addSubmit('cancel', 'Zrušit')->setValidationScope(FALSE);
$form->onSuccess[] = [$this, 'akceFormSubmitted'];
return $form;
?>
<?php
$form = new Form;
$form->addHidden('id');
$form->addTextArea('nazev');
$form->addSubmit('submit', 'Uložit');
$form->onSuccess[] = [$this, 'editorFormSucceeded'];
return $form;
?>
Editoval razorlight (12. 4. 2016 13:19)
- razorlight
- Člen | 15
Jo už vidim chybu. Při načítání z prázdný databáze to nepustí dál. Ok díky za pomoc