Po presune z localhostu na realny server web nefunguje
- marcelJP2
- Člen | 19
Ahojte,
už dlho sa s tým trápim a pokúsim sa napísať stručne o čo ide. Na localhoste web fungoval bez problémov. Preto som prišiel na platený server kde som cez prikazovy riadok vykonal:
- instalaciu nette cez composer = OK
- vytvorenie tabuliek a naplenie v DB = ERROR, potom ale OK
po týchto krokoch som nakopíroval cez FTP moj obsah zlozky app/ no a tam som ostal stat.
Aktuálne mi funguje prihlasovanie, vypisanie veci z DB tak ako aj na localhoste. Vsetko to je ale bez css stylu, bez javascriptu a tak. Uvedomil som si ze potrebujem doinstalovat BOWER a GRUNT. No cez príkazový riadok to nejde! Obe inštalácie chcú inštalovať niečo do priečinkov kam ja nemám oprávnenia. Písal som aj na hostingovu sluzbu, tak mi povedali ze moj problem preskumali a ze mi nemozu umoznit instalaciu do inych zloziek, preto to musim skusit rozbehat inym sposobom nez instalaciou. Ale ako? Reálne tam tie súbory sú (nakopíroval som si ich z localhostu) ale urcite nie su nikde registrované… nette o nich nevie. Instalaciu vykonat nemozem kvoli access denied.
Vedeli by ste mi poradit ako inak to rozbehat? :) budem velmi vdacny :)
- marcelJP2
- Člen | 19
pravdupovediac, netusim kde vsade mozu byt tie cesty nastavene… samozrejme,
je mozne ze su nastavene nespravne. No kedze neviem kde to vsetko hladat tak
nova instalacia mi prisla ako to najlepsie riesenie :) … ale… instalacia
nejde…
ide o klasicke prikazy: npm install -g bower a npm
install -g grunt-cli … ale vypise mi please try running this
command again as root/Administrator
toto keby sa mi podarilo nejako vyriesit, tak by bolo asi najlepsie kedze sa
v tych cestach a nastaveniach vobec neviem orientovat.
Nasiel som na internete ako pomocku moznost instalacie cez sudo a teda prikaz by
vyzeral: sudo npm install -g bower ale to sudo chce odomna zasa
nejake heslo, ktore nie je ani jednym z tych ktore pouzivam…
- David Matějka
- Moderator | 6445
Nepouzivej npm, grunt (a ani composer) na serveru. Nasazuj vybuildenou aplikaci.
Reálne tam tie súbory sú (nakopíroval som si ich z localhostu)
tak jsou tam asi spatne. koukni se do developer tools do network, ktery soubory se to snazi nacist a co to hlasi za chybu
- David Matějka
- Moderator | 6445
A existuji ty soubory? kdyz si to v tom network panelu rozkliknes, na jakou adresu to miri? souhlasi to s umistenim v adresari?
- marcelJP2
- Člen | 19
no takto, ked kliknem na nazov suboru tak mi neukaze nic – nevie ho najst. ak kliknem vo stvrtom stlpci na subor ktory inicializoval, tak sa mi vypise kod v kode je cervenym chybajuci subor. Presne to iste mi pise aj v konzole… ze nevie nájsť css a js subory. Maju ale taku cestu aka neexistuje. cesta ide /www/compiled/… ale realne v zlozke www/ zlozku compiled nemam, no nie je ani na localhoste takze netusim preco si to odrazu takto zmenilo cestu.
chce to subory:
admin.login.min.css
admin.login.min.js
no ak dam aj na localhoste hladat subory s nazvom admin.login.min tak mi nenajde ani jeden. Preto aj keby som si zlozku compiled vytvoril, nemam tie samotne subory ktore v nej chce…
David Matějka napsal(a):
A existuji ty soubory? kdyz si to v tom network panelu rozkliknes, na jakou adresu to miri? souhlasi to s umistenim v adresari?
Editoval marcelJP2 (10. 4. 2016 12:12)
- marcelJP2
- Člen | 19
no keď tak pozerám do layoutu tak naozaj to tam je zadané tak ako to server hľadá… vybral som len konkrétnu časť z layoutu:
{$assets->getCss('compiled/admin.min.css')}
<link rel="stylesheet" href="{$basePath}/components/adminlte/dist/css/skins/{$_skin}.min.css">
<link rel="stylesheet" href="{$basePath}/components/webchemistry-cms/admin/skins/{$_miscSkin}.css">
{block head}{/block}
{* jQuery 2.1.4, Bootstrap 3.3.5, jQuery UI *}
{$assets->getJs('compiled/admin.header.min.js')}
<!--[if lt IE 9]>
<script src="https://oss.maxcdn.com/html5shiv/3.7.3/html5shiv.min.js"></script>
<script src="https://oss.maxcdn.com/respond/1.4.2/respond.min.js"></script>
<![endif]-->
..ale nechápem, na localhoste tieto subory fyzicky neviem najst, ako keby tam naozaj nikdy nebol ale cely web bezi bez problemov…
edit tak, este som skusil manualne vytvorit tu zlozku tak ako chcelo v tej ceste a taktiez som vytvoril manualne tie subory ktore v zlozke hlada a nechal som ich prazdne. Chyby v konzole zmizli no so strankou sa neudialo nic, kedze tie subory su prazdne. No ale tie subory si ma robit nejako samo nie? ako ja viem co mam dat do vnutra? :P
Editoval marcelJP2 (10. 4. 2016 13:04)
- marcelJP2
- Člen | 19
a ešte som objavil jeden rozdiel! aj na localhoste aj na serveri je zaciatok rovnaky… navádza ho niekde do zlozky compiled… ale na localhoste realne nacita vsetky subory odtial kde su.. na serveri ale toto nespravi a snazi sa nacitat z compilated. Cize kde je chyba?
Prikladám obrázok
- David Matějka
- Moderator | 6445
ukaz vsechny js/css (treba zas screen zdrojaku), ktery se maji vkladat na serveru vs na localu
- Martk
- Člen | 661
Pro minifikaci budeš muset použít grunt, který ti ty soubory vytvoří ve složce www/compiled. Spustíš grunt na svém počítači a následně min. verze nahraješ na server.
Pokud nechceš dělat na produkčním módu minifikované verze, ale seznamy jako na development, tak stačí dát do config:
assets:
debugMode: yes
Editoval Antik (10. 4. 2016 22:08)
- marcelJP2
- Člen | 19
perfektne!! toto mi pomohlo :) .. prepol som celý mód na produčkný a v configu nastavil debugMode: yes a ono sa to naozaj rozbehlo a ide to :) ďakujem vám chlapci všetkým za pomoc :) :) veľmi si to cenním :)
Antik napsal(a):
Pro minifikaci budeš muset použít grunt, který ti ty soubory vytvoří ve složce www/compiled. Spustíš grunt na svém počítači a následně min. verze nahraješ na server.
Pokud nechceš dělat na produkčním módu minifikované verze, ale seznamy jako na development, tak stačí dát do config:
assets: debugMode: yes