překlady překlady a opět překlady
- vlkodlak
- Člen | 175
zdravím, vyrobil jsem standardní Translator a překládá šablony, překládá formuláře. Dokud formulář nezkombinuji s kódem Html :(
pokud vyrobím podmínku
$form->addText('phone', 'Číslo:')
->setOption('description', Html::el('p')
->setHtml('Toto číslo zůstane skryté.')
);
neumím Nette přemluvit, aby přeložilo text „…Toto číslo zůstane skryté…“
nebo
$label = Html::el()->setHtml('Text určeny pro překlad');
$form->addCheckbox('agree', $label)
->addRule(Form::FILLED, 'frm-agree', true);
zde se mi nedaří aby došlo k překladu „…text určeny pro překlad…“, ale hodnota „…frm-agree…“ je nahrazena zcela správně z překladového souboru
děkují za pomoc
- vlkodlak
- Člen | 175
add AURELIE: chlapu, ale já to potřebují a chci :) viz. rešení od
CZechBoY
add CZechBoY: Děkují funguje.
$form->addText('phone', 'Číslo:')
->setOption('description', Html::el('p')
->setHtml($form->getTranslator()->translate('Toto číslo zůstane skryté.'))
);
a
$label = Html::el()->setHtml( $form->getTranslator()->translate('Toto číslo zůstane skryté.') );
$form->addCheckbox('agree', $label)
->addRule(Form::FILLED, 'frm-agree', true);
Editoval vlkodlak (29. 3. 2016 15:49)
- vlkodlak
- Člen | 175
zdravím Panové, ještě jednou, narazil jsem na ještě jedno „místo“ v kódu, které ještě neumím/nevím přeložit a tak prosím o radu. Zkusil jsem vymyslet i ručně i neručně, ale …
Jedna se o „standardní“ třídu UserManage.php ze sandboxu
/**
* Performs an authentication.
* @return Nette\Security\Identity
* @throws Nette\Security\AuthenticationException
*/
public function authenticate(array $credentials)
{
list($username, $password) = $credentials;
$row = $this->database->table(self::TABLE_NAME)->where(self::COLUMN_NAME, $username)->fetch();
if (!$row)
{
throw new Nette\Security\AuthenticationException('The username or password is incorrect.', self::IDENTITY_NOT_FOUND);
} elseif ($aaa != $password)
{
throw new Nette\Security\AuthenticationException('The username or password is incorrect.', self::INVALID_CREDENTIAL);
}
$arr = $row->toArray();
unset($arr[self::COLUMN_PASSWORD_HASH]);
return new Nette\Security\Identity($row[self::COLUMN_ID], $row[self::COLUMN_ROLE], $arr);
}
konkretně se mi jedna o tento řádek
throw new Nette\Security\AuthenticationException('The username or password is incorrect.', self::INVALID_CREDENTIAL);
kde nevim si přemluvit nette k přeložení ‚The username or password is incorrect.‘
- David Matějka
- Moderator | 6445
Prekladat texty vyjimek (a ukazovat je uzivateli) neni vetsinou dobry napad. Radeji nekde tady zobraz spravnou flash message dle kodu vyjimky (ten druhy parametr – INVALID_CREDENTIAL apod)