WebLoader – zpomalení aplikace
- Phalanx
- Člen | 310
Ahoj, zkouším co nejvíce optimalizovat web a nalezl jsem šneka – WebLoader. Navyšuje mi načítání aplikace o cca 200% (40ms ⇒ 120ms).
Před 2 lety dával @DavidMatějka post https://forum.nette.org/…kolik-otazek#…
„U webloaderu by melo stacit vypnout kontrolu last modified“
<?php
foreach ($files as $file) {
$modified = max($modified, filemtime($file));
}
?>
Byl by prosím někdo ochotný poradit jak na to? Napadlo mě jen zkopírovat si WebLoader jako vlastní library a dívat se jestli je/není produkční režim… Pak na produkci prostě smazat webtemp při aktualizaci ručně.
- David Matějka
- Moderator | 6445
Koukam, ze tam na to ma webloader i option v configu, takze by melo stacit tam pridat neco jako
webloader:
css:
default: #nebo jak se ti to jmenuje
... #files apod
checkLastModified: false
a to same pro js
- CZechBoY
- Člen | 3608
Já si u webloaderu vypnul debug režim a taky to funguje.
Ostatně moc jsem nepochopil co to vlastně ten webloader do tracy lišty dává
…
Přepisování nových souborů funguje i s vypnutým debug režimem takže
nemusim nic mazat ručně.
https://github.com/…xtension.php#L62
Editoval CZechBoY (9. 2. 2016 22:07)
- Phalanx
- Člen | 310
@DavidMatějka @CZechBoY Děkuji za pomoc, Webloader ale pořád ještě vytěžuje web. V případě nastavení checkLastModified na false mi začaly požadavky střídavě klesat a zvyšovat svoji hodnotu (40 nebo 70ms).
Když zakomentuju v latte, mám krásných 30ms
{* control css}
{control js *}
Zkusím se asi ještě podívat po nějakých alternativách.
- Petr Pura
- Člen | 3
Zrovna řeším něco podobného, možná to bude stejný problém. Mně Webloader zpomaluje aplikaci dokonce o 2 sekundy. Dělají to skripty pro minifikaci JS a CSS, které se volají při každém requestu nezávisle na tom, jestli byla nějaká změna v souborech. Není ani vytvořen nový soubor, ale minifikace nad celým spojeným kódem se přesto vždy dělá.
Docela mě trvalo než jsem zjistil, čím to je, protože profiler mi hlásí celou dobu Execution time: 300ms. Jenže reálná latency načtení stránky je vždy 2 – 3 vteřiny. Když vypnu v configu minifikace, pak je vše svižné jako dřív.