Chyba pri referencii – forign key

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
majo1
Člen | 103
+
0
-

Zdravim,
uz ste sa niekto stretli s tym, ze sa v latte napr. {$reservation->ref(‚skibuses‘, ‚skibus_idskibus‘)->departureDatetime} nechce vykonat, a pre ostatne tabulky (FK) ano?

Vsetko funguje, len ak spravim referenciu na riadku 58, tak tracy vypise chybu „Argument count does not match placeholder count.“

48:                                                    <td><?php echo Latte\Runtime\Filters::escapeHtml(date("d.m.Y, G:i", strtotime($reservation->datetime)), ENT_NOQUOTES) ?></td>
49:                                                    <td><?php echo Latte\Runtime\Filters::escapeHtml($reservation->numAdult + $reservation->numJunior + $reservation->numKid + $reservation->numTransportOnly, ENT_NOQUOTES) ?></td>
50:                                                    <td><?php if ($reservation->confirmed == 0) { ?>
51:    <i class="fa fa-times"></i><?php } else { ?><i class="fa fa-check"></i><?php } ?></td>
52:                                                    <td><?php if ($reservation->paid == 0) { ?>
53:    <i class="fa fa-times"></i><?php } else { ?><i class="fa fa-check"></i><?php } ?></td>
54:                                                    <td><?php if ($reservation->variable == 0) { ?>
55:    Nepriradený<?php } else { ?>$reservation->variable<?php } ?></td>
56:                                                    <td><?php echo Latte\Runtime\Filters::escapeHtml($reservation->ref('customers', 'customer_idcustomer')->name, ENT_NOQUOTES) ?>
57:     <?php echo Latte\Runtime\Filters::escapeHtml($reservation->ref('customers', 'customer_idcustomer')->surename, ENT_NOQUOTES) ?></td>
58:                                                    <td> <?php echo Latte\Runtime\Filters::escapeHtml($reservation->ref('skibuses', 'skibus_idskibus')->departureDatetime, ENT_NOQUOTES) ?></td>
59:                                                    <td><?php echo Latte\Runtime\Filters::escapeHtml($reservation->ref('stations', 'station_idstation')->city, ENT_NOQUOTES) ?>
60:    , <?php echo Latte\Runtime\Filters::escapeHtml($reservation->ref('stations', 'station_idstation')->departureTime, ENT_NOQUOTES) ?></td>
61:                                                    <td><?php echo Latte\Runtime\Filters::escapeHtml($reservation->ref('centers', 'center_idcenter')->centerName, ENT_NOQUOTES) ?></td>
62:                                                    <td>

inak ked dam miesto riadka {$reservation->skibus_idskibus} tak sa vypise FK bez chyby.

Pavel Kravčík
Člen | 1182
+
0
-

A není to tou čárkou navíc? :)

ref(‚skibuses‘, ‚skibus_idskibus‘)ref(‚skibuses‘, skibus_idskibus‘)

Editoval Pavel Kravčík (8. 2. 2016 13:55)

majo1
Člen | 103
+
0
-

hm neviem, preco mi tu ciarku pridalo do prispevku, ked som skopiroval kod, kde nie je naviac
vid. kod nizsie :)

majo1
Člen | 103
+
0
-

prosím Vás, neviete niekto, kde môže byť problém?
nie je to nejaký bug?

skibus_idskibus je FK ako každý iný a neviem prečo pri ostatných ref funguje a pri tomto nie :(
„Argument count does not match placeholder count.“

{$reservation->ref('skibuses', 'skibus_idskibus')->departureDatetime}

Celý foreach vyzerá takto

<tr n:foreach="$reservations as $reservation" >
        <td>{$reservation->idreservation}</td>
        <td>{date("d.m.Y, G:i", strtotime($reservation->datetime))}</td>
        <td><span data-toggle="tooltip" title="
                Dospelí: {$reservation->numAdult} / Juniori: {$reservation->numJunior} / Deti: {$reservation->numKid} / Len doprava: {$reservation->numTransportOnly}
            ">{$reservation->numAdult + $reservation->numJunior + $reservation->numKid + $reservation->numTransportOnly}</span></td>
        <td>{if $reservation->confirmed == 0}<i class="fa fa-times"></i>{else}<i class="fa fa-check"></i>{/if}</td>
        <td>{if $reservation->paid == 0}<i class="fa fa-times"></i>{else}<i class="fa fa-check"></i>{/if}</td>
        <td>{if $reservation->variable == 0}Nepriradený{else}$reservation->variable{/if}</td>
        <td><span data-toggle="tooltip" title="Telefón: {$reservation->ref('customers', 'customer_idcustomer')->telephone}">{$reservation->ref('customers', 'customer_idcustomer')->name} {$reservation->ref('customers', 'customer_idcustomer')->surename}</span></td>
        <td>{$reservation->skibus_idskibus} {$reservation->ref('skibuses', 'skibus_idskibus')->departureDatetime}</td>
        <td>{$reservation->ref('stations', 'station_idstation')->city}, {$reservation->ref('stations', 'station_idstation')->departureTime}</td>
        <td>{$reservation->ref('centers', 'center_idcenter')->centerName}</td>
        <td>
            <div class="btn-group">
                <a n:href=":Reservation:editor $reservation->idreservation"><button type="button" class="btn btn-default"><i class="fa fa-pencil"></i></button></a>
                <a n:href=":Reservation:remove $reservation->idreservation"><button type="button" class="btn btn-default"><i class="fa fa-trash"></i></button></a>
            </div>
        </td>
</tr>

chybu pise tracy na riadku 115

105:    <?php $iterations = 0; foreach ($flashes as $flash) { ?>          <div style="padding: 15px;">
106:                <div class="box-body alert alert-info alert-dismissable">
107:                  <button type="button" class="close" data-dismiss="alert" aria-hidden="true">&times;</button>
108:                  <h4><i class="icon fa fa-info"></i> Oznámenie systému</h4>
109:                  <?php echo Latte\Runtime\Filters::escapeHtml($flash->message, ENT_NOQUOTES) ?>
110:
111:                </div>
112:              </div>
113:    <?php $iterations++; } ?>
114:
115:    <?php Latte\Macros\BlockMacrosRuntime::callBlock($_b, 'content', $template->getParameters()) ;call_user_func(reset($_b->blocks['scripts']), $_b, get_defined_vars())  ?>
116:
117:          </div>
118:
119:          <footer class="main-footer">

Editoval majo1 (12. 2. 2016 11:56)

premek_k
Člen | 172
+
0
-

není ten skibus_idskibus NULLový?

majo1
Člen | 103
+
0
-

skibus_idskibus je forign key s not null, takze vsetky zaznamy maju tento stlpec vyplneny.
inde s tymto stlpcom bez problemov pracujem a tuto pri REF hadze tracy chybu..

David Matějka
Moderator | 6445
+
0
-

muzes ukazat strukturu db? nejlepe dump.. tohle je opravdu divna chyba

majo1
Člen | 103
+
0
-

prikladam moju databazu
http://pastebin.com/VvmCL7J1

Editoval majo1 (12. 2. 2016 22:23)

David Matějka
Moderator | 6445
+
0
-

problem budou asi ty slozene primarni klice. ndbt s nima IIRC neumi dobre pracovat. pouzij jen PK nad jednim sloupeckem (ten, ktery ma auto_increment)

majo1
Člen | 103
+
0
-

len nechapem, preco funguje REF pri inom FK, ako napr. pri customer_idcustomer alebo station_idstation alebo center_idcenter co maju rovnake vlastnosti ako skibus_idskibus

David Matějka
Moderator | 6445
+
0
-

no tak customers ma jen PK idcustomer, stations ma jen idstation, ale skibuses ma slozeny PK z idskibus a centers_idcenter.

proste krom m:n spojovacich tabulek pouzivej jen PK nad jednim sloupeckem

majo1
Člen | 103
+
0
-

to je nejake divne.
databazu som modeloval vo workbench a tam ziadny m:n vztah nemam
https://i.imgsafe.org/355781a.png

David Matějka
Moderator | 6445
+
0
-

vim, rikam jen kde by se PK pres vice sloupecku mel pouzivat. Ale ty tam mas PK pres vice sloupecku u tabulek reservations a skibuses

majo1
Člen | 103
+
0
-

@DavidMatějka problem je ten, ze ja potrebujem mat prepojeny idskibus a idcenter :/
neexistuje nejake alternativne, nie zlozite riesenie?

David Matějka
Moderator | 6445
+
0
-

jak propojene? to propojis pomoci FK, primary key nech jen jeden sloupecek