Editace latte souboru – nepregeneruje výsledný súbor

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
jancokar
Člen | 3
+
0
-

Zdravím,
často sa mi stáva že pri editácii šablony v rámci 1 riadku sa mi neprejavujú zmeny vo výslednom výstupe . V súbore na servery vidím zmenu tak ako v editore ale zkompilovaný výsledok je stalé rovnaký a pre jeho zmenu musím do súboru pridať nový riadok/zmazať riadok, takže neviem či sa jedná o bug alebo je chyba niekde inde, každopádne je to veľmi nepríjemné jednu zmenu uploadovať 5–6 krát dokým sa prejaví zmena. Mám zapnutý develop mode takže je zvláštne že sa vždy šablony neprekompilovávajú.

David Matějka
Moderator | 6445
+
0
-

tipoval bych to na nejakou nesrovnalost v systemovem case – ze treba mas u sebe opozdeni cas, takze na serveru to po uploadu vypada, ze je nacachovany soubor novejsi.

mimochodem, proc nevyvijis na localhostu?

jancokar
Člen | 3
+
0
-

Vývoj na remote servery prebieha z interných dovodov, každopádne po pridaní nového riadku sa zmeny prejavia a inline nie. Na ten čas sa mrknem ale myslím že v develop mode je namyslená funkcia že by sa nemal riešiť žiadny cache súbor alebo jeho čas a rekompilácia by mala prebiehať pri každom requeste.

David Matějka
Moderator | 6445
+
+1
-

ale myslím že v develop mode je namyslená funkcia že by sa nemal riešiť žiadny cache súbor alebo jeho čas a rekompilácia by mala prebiehať pri každom requeste.

nn, pri dev modu dochazi k rekompilaci, pokud je zdrojovy latte soubor novejsi nez nacachovany

každopádne po pridaní nového riadku sa zmeny prejavia a inline nie

rekl bych, ze to bude jen side-effect toho, ze pridani noveho radku trva dele, nez inline uprava a tedy se dostanes „pres“ ten cas cache souboru

jancokar
Člen | 3
+
0
-

Tak nakoniec bol pravdepodobne problém aj riešenie úplne inde . Pri vývoji používam phpStorm a deploy na server , v nastaveniach deployu je option „Preserve file timestamp“ kde pri zrušení tejto option prebieha rekompilácia hned.
Každopádne dík za objasnenie s časom, určite bolo nápomocné pri vyriešení tohto problému