Jak si ve vývojovém prostředí zapnout cachování pro Kdyby/Doctrine?

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
fary
Člen | 155
+
0
-

Ahoj, rád bych si ve vývojovém prostředí zapnul vše ohledně cachování v Kdyby/Doctrine. Mám tím na mysli metadata, query a také výsledky dotazů (nevím, jestli je tam toho více). Jak to v neon souboru mohu zapsat?

David Matějka
Moderator | 6445
+
0
-

annotations, metadata i query (dql) se cachuji. result cache musis explicitne zapnout u dotazu: http://doctrine-orm.readthedocs.org/…caching.html#… a pak je tu jeste second level cache od 2.5, kterou taky musis spravne nastavit. IIRC jedinej rozdil oproti produkcnimu prostredi je ten, ze se kontroluje zmena nekterych souboru (napriklad kvuli zmene anotace), coz vypinat pri vyvoji neni moc zadouci. o co ti konkretne jde?

fary
Člen | 155
+
0
-

Mám v aplikaci stromové menu, je sice fixní jen na 2 úrovně (kategorie a podkategorie). Ve fixturách jsem si nasimuloval cca 500 zázamů, a teď v tom menu mám 6 kategorií po 2 – 10 podkategoriích. Chvíli trvá, než se to celé nacachuje (což je asi v pořádku), ale pak každý další request trvá cca 10 sekund. Když jsem vypnul vývojový mod, tak s cachi ty requesty trvaly pod jednu sekundu (odhadl jsem to od oka, protože zde již není k dispozici tracy panel). Možná je klíč v nějaké té optimalizaci dotazů, také jsem se nedávno dozvěděl, že pro tyhle případy, kdy se používá stromová struktura, je lepší použít dokumentovou databázi (já používám MySQL). Dokumentovou databázi bohužel ale použít nemůžu, protože web pak pojede na klasickém hostingu.

Co se týká aktivace cache ve vývojovém prostředí, chtěl jsem tím jen zrychlit ty requesty (a také popřípadě zjistit jejich rychlost z Tracy panelu) a nepřepínat se tak mezi vývojem a produkcí. Bohužel nevím, jak se to v neonu zapíše, nedokázal jsem to nikde na githubu ani v kódu vyčíst.

Jiná možnost, než si to cachování výsledků ošetřit přímo v kódu tedy není? Tu dokumentaci jsem už četl, ale napadlo mě se zeptat jestli třeba Kdyby nemá nějakou pomůcku v rámci konfigurace.

Editoval fary (14. 1. 2016 12:35)

David Matějka
Moderator | 6445
+
0
-

pri vyvojovem a produkcnim rezimu by nemel byt takovy rozdil. ten cas ti zobrazuje ladenka? ukaz kdyztak screen tracy baru